Af Ritzau - 18/03-17 11:24; Opdateret: 18/03-17 13:33

Politiformand: Politikreds kendte til identitet på betjentePolitiformand: Politikreds kendte til identitet på betjente

I halvandet år har en advokat forsøgt at få identificeret to betjente, der anvendte magt mod flygtninge.

storybild

Siden 2015 har Syd- og Sønderjyllands Politi været bekendt med identiteten på to politibetjente, fortæller Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph)

Syd- og Sønderjyllands Politi har længe været bekendt med identiteten på to betjente, der ses på to billeder fra sommeren 2015, hvor en gruppe flygtninge vandrede på de danske motorveje.

Det fortæller formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt, der har talt med repræsentanter for ledelsen i politikredsen.

- Jeg er bekendt med, at man har kendt identiteten på de her to politifolk siden 2015, og det har landsretten også, siger formanden.

Det er i forbindelse med en retssag mod Politikens pressefotograf Martin Lehmann, at politiet er blevet bedt om at finde frem til betjentene.

På billederne ses betjente tage fat i flygtninge og forsøge at skille dem fra deres børn.

I halvandet år har Lehmanns advokat, Hanne Rahbæk, ifølge Information forsøgt at få betjentene på de to billeder, der blev bragt i avisen, ført som vidner i retssagen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har dog ifølge avisen afvist anmodningen med den begrundelse, at "yderligere bevisførelse er overflødig", og at det "ikke er muligt at identificere nogle af de betjente, der fremgår af bilag 1-19".

Men ifølge Claus Oxfeldt er det Information, som er galt på den.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at Syd- og Sønderjyllands Politi ledelse lyver i forhold til det, siger han.

Efter Informations artikel blev bragt, blev formanden for Østjyllands Politiforening, Heino Kegel, kontaktet af en af betjentene, der ikke har været klar over, at man gerne ville tale med ham.

Tidligere lørdag var Claus Oxfeldts kritik rettet mod Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor formanden sagde, at der var tale om amatørsagsbehandling.

- Jeg er så vred, at du drømmer ikke om det. Det er så urimeligt.

- Der er tale om nogen, der ingenting har anet om, at de var efterlyste. De er selvfølgelig parat til at stille op, lød det lørdag formiddag, umiddelbart inden Oxfeldt havde fået supplerende oplysninger fra politikredsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politi efterlyser mand efter seksuelt...
bt.dk
Gældsklemme truer Lauritz.com:...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Superstjernen slettede alt: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx