Af - 28/11-16 19:52; Opdateret: 28/11-16 20:11

Ekspert: Løkkes nye regering er sårbarEkspert: Løkkes nye regering er sårbar

Den nye trekløver-regering kan krakelere, hvis vælgerne begynder at sive fra K og LA, lyder analysen fra politisk kommentator.

storybild

Regeringens livsduelighed afhænger i høj grad af, hvordan de to små partier, K og LA, klarer sig i regeringen, vurderer poltisk kommentator Erik Holstein. (Billede: Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fik med indlemmelsen af Liberal Alliance og De konservative i regeringen afværget et folketingsvalg i utide. Men skal den nye trekløver-regering have et langt og stabilt liv, skal Løkke pleje og gøde trekløverets to mindste blade med en gartners nænsomhed.

Sådan lyder analysen fra Erik Holstein, politisk kommentator på netmediet Altinget.dk.

Løkke vil holde ny åbningstale om regeringsgrundlag
Løkke vil holde ny åbningstale om regeringsgrundlag

- I den første tid er den nye regering forskånet for de store modsætningsforhold, vi for eksempel så mellem SF og De Radikale i Thornings regering. Men hvis regeringen skal blive siddende perioden ud, bliver det helt afgørende, hvordan det går De Konservative og Liberal Alliance, siger han og tilføjer:

- Hvis vælgerne om et år er begyndt at sive fra K og LA, vil de to små partier føle et behov for at markere særstandpunkter, og det vil udfordre sammenholdet i regeringen.


- Samuelsen kan glemme alt om markante lettelser af topskatteprocenten, og Løkkes plan om at øge pensionsalderen med et halvt år for at finansiere store del af sin politik er stendød. Det går DF ikke med til. I den forstand er intet forandret.
Erik Holstein, politisk kommentator på Altinget.dk

Efter at have vekslet et ultimativt krav om topskattelettelser til ministerposter har Liberal Alliance ifølge Holstein placeret sig selv i en sårbar position.

Løkke: Regeringen har det stærkeste grundlag nogensinde
Løkke: Regeringen har det stærkeste grundlag nogensinde

- Liberal Alliance har bygget sig op omkring et rebelsk image. Begynder der blandt partiets vælgere at sprede sig en opfattelse at, at partiet nu minder mere om de gamle magtpartier, Venstre og De Konservative, så forsvinder fortællingen om LA, siger han.

Liberal Alliancens vælgere har ifølge Holstein en klar forventning om, at LA får sat gedigne liberalistiske aftryk i den førte politik. Sker det ikke, vil LA-vælgerne begynde at sive til Nye Borgerlige og Venstre, vurderer han.

Regeringen begrænser antallet af spindoktorer
Regeringen begrænser antallet af spindoktorer

Det bliver ikke nemt, for det er DF, der kræver flere penge til velfærd og afviser topskattelettelser, der skal bære regeringsprojektet igennem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx