Af - 10/10-14 14:53

Kære single: Du er ikke mærkelig, dine gifte venner erKære single: Du er ikke mærkelig, dine gifte venner er

Det er de gifte, samboende par, der afviger fra normen - ikke singlerne. Single-husstande er nemlig nu den mest udbredte måde at bo på, viser en ny opgørelse.

storybild

Speeddating. Drømmen om at få en partner er ikke død, men vi er kræsne som aldrig før, siger ekspert. (Billede: polfoto/arkiv)

Nu er det slut med at få spørgsmål som: "Hvordan kan det være, at du stadig er single?".

I stedet skal folk, der er godt gift måske til at mistænkeliggøres, fordi deres måde at leve på afviger fra normen.

Nyt tilbud til desperate singler: Køb en fup-kæreste på nettet
Nyt tilbud til desperate singler: Køb en fup-kæreste på nettet

Andelen af hustande med enlige mænd og kvinder er nemlig siden 1986 vokset fra 27 procent til nu 44 procent og har dermed lagt betydelig afstand til hustande med ægtepar, som i samme periode er faldet fra 44 til 36 procent.

Det betyder, at hele 1.171.059 mænd og kvinder i dag bor alene, mens 943.822 ægtepar bor under samme tag, viser en opgørelse fra By- og Boligministeriet.

KLUMME: Der er noget pivfrækt over dobbeltdynen
KLUMME: Der er noget pivfrækt over dobbeltdynen

Udviklingen er ikke blot en voldsom udfordring for byplanlæggere i store byer København og Aarhus, som skal finde svar på, hvor alle de enlige skal bo, men også for vores måde at opfatte hinanden på, siger lektor i sociologi ved RUC Klaus Rasborg.

- Der er især hos den lidt ældre del af befolkningen en tendens til at opfatte ægteskabet som det normale, men sådan ser den yngre generation ikke på det. De stiller meget præcise og høje krav til en potentiel partner, og hvis ikke kravene bliver opfyldt, vil de hellere fortsætte singlelivet, siger han.

Mande-hungrende kvinder skal redde Kolding Kommune
Mande-hungrende kvinder skal redde Kolding Kommune

Det ligger i forbruger-tidsånden, at vi fokuserer på hvad vi kan få, ikke hvad vi kan give andre mennesker, siger Flemming Pless, sognepræst ved Christians Kirke i København:

- Konsekvensen er en masse ensomme mennesker, som mangler forpligtende relationer. Men jeg tror, at vi vil se en modbevægelse i den kommende år, hvor flere vil søge fællesskabet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Froome lod sig ikke overrumple:...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Se alle kapitlerne om kronprins Frederik
bt.dk
Efter vanvittigt drømmemål: Real...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx