Af - 11/09-13 11:09

Taxa til bussen? Ingen kvaler, kommunen betalerTaxa til bussen? Ingen kvaler, kommunen betaler

En sydfynsk kommune har taget et utraditionelt middel i brug for at få unge til at tage en uddannelse: Hvis der er langt til bussen, betaler kommunen en taxa til nærmeste stoppested.

storybild

Assens Kommune har taget et ukonventionelt middel i brug for at få flere unge i gang med en uddannelse. (Billede: Polfoto)

Hvis der er lovligt langt til det nærmeste busstoppested, kan det måske være liiidt svært at komme op om morgenen, hele vejen til bussen og i skole.

Derfor har Assens Kommune nu taget et utraditionelt middel i brug: Hvis der er mere end en kilometer til bussen, så giver kommunen en taxa. Det skriver tv2.dk.

Tilbuddet gælder dog kun unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse. Kommunen er nemlig i bund i Region Syddanmark, når det handler om at få unge til at gå på netop teknisk skole.

LÆS OGSÅ: Københavnere gider ikke teknisk skole

- Vi har tilkendegivet, at vi gerne vil gøre, hvad vi kan for at få flere til at påbegynde og færdiggøre en ungdomsuddannelse, siger Assens-borgmester Finn Brunse (S) til tv2.dk, og tilføjer:

- Det, der er vigtigt, er, at de får en ungdomsuddannelse og kommer videre, får sig et godt job, et godt liv og på den måde bidrager til samfundet og det fællesskab, vi indgår i.

LÆS OGSÅ: Overklassens børn fravælger erhvervsskoler

Taxa-tilskuddet gælder i en forsøgsperiode på to år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Træner skreg i omklædningsrummet: 'Så...
bt.dk
Historisk kro i flammer: Står ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx