Af Sebastian Bjerring Jensen - 21/08-17 18:00

Medarbejdere fandt en 133 år gammel kasse i kælder: Nu er bryggeri klar med en stor nyhedMedarbejdere fandt en 133 år gammel kasse i kælder: Nu er bryggeri klar med en stor nyhed

Carlsberg er klar med en stor nyhed.

storybild

(Billede: Carlsberg)

Det skriver det store bryggeri i en pressemeddelelse.

Fra i dag kommer en ny øl nemlig på hylderne i de danske butikker. Øllen hedder 'Carlsberg 1883', og det er der en særlig grund til.

Carlsberg 1883 er nemlig brygget på den samme gærstamme, som Professor Emil Christian Hansen rendyrkede på Carlsberg Laboratorium 1883. Desuden er øllen også brygget efter den samme opskrift, som Carlsberg brugte i 1883:

'Vi lancerer Carlsberg 1883 først og fremmest fordi vi synes alle skulle have lov til at smage den, men også fordi øllen repræsenterer måske den vigtigste milepæl i Carlsbergs historie. Carlsberg 1883 er mere end bare en jubilæumsøl. Det er en øl, der fortæller om Carlsbergs forskningstunge historie og fokus på kvalitet, og at vi fortsat gør alt for at tilbyde danskerne det bedste af det bedste,' siger Jeppe Boel, der er Marketing Manager for Carlsberg i Danmark, i pressemeddelelsen.

Den gamle gærstamme var faktisk gået tabt, men så fandt nogle medarbejdere en 133 år gammel kasse med Carlsberg-øl, da kældergangene skulle ryddes for at bygge den nye Carlsberg Byen.

Det lykkedes derefter Carlsberg at genopvække den oprindelige gær, og det er altså nu blevet til Carlsberg 1883:

'Med den originale gær og opskrift tilbyder vi denne gang en øl, der smager fantastisk med milde duftnoter af både malt og karamel, og som går virkelig godt til mad. At lanceringen falder i jubilæumsugen, og lige op til Golden Days festivalen, der fejrer Københavns 850 år, er vi selvfølgelig super glade for, fordi denne øl har så stor betydning os,' siger Jeppe Boel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx