Af - 06/07-15 14:33; Opdateret: 06/07-15 14:46

Nyhedsværter laver pivfalsk støttesang til GrækenlandNyhedsværter laver pivfalsk støttesang til Grækenland

Det er ikke kun seriøse nyheder, man får, hvis man ser Deadline på DR 2.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre for at se stills fra videoen.

Nyhedsmagasinet Deadline på DR 2 vækker opsigt med en støttesang til Grækenland i forbindelse med landets massive økonomiske uroligheder.

LÆS OGSÅ: Efter græsk nej: Finansminister trækker sig

Nyhedsværterne Martin Krasnik, Nynne Bjerre Christensen og Niels Krause-Kjær kaster sig frygtløst ud i det på melodien til støttesang-klasseren ‘Afrika’.

Støttesangen udkom som optakt til en særudsendelse dedikeret til situationen i Grækenland.

- Grunden til vi lavede støttesangen er, at internationale problemstillinger normalt ikke har så stor interesse som de danske. Derfor ofrede værterne sig for sagen for at sætte Grækenland på dagsordenen, siger Heidi Robdrup, der er journalistisk chef hos DR Nyheder.

- Deadline er et dybt seriøst nyhedsmagasin med topkvalificerede værter, der sender hver eneste aften og altid har dybt alvorlige emner på programmet. Så derfor sker der ikke noget ved, at gøre bare en lille smule grin med os selv engang imellem og ryste selvhøjtideligheden af os, siger Heidi Robdrup, der har skrevet sangen i samarbejde med Dealine-holdet.

Hun forklarer er en hyldest til græsk kultur og grækenland som nation.

- Som jeg kan se, har langt de fleste reaktioner været, at folk har fået et godt grin over, hvor talentløse vi er på sangfronten. Men forhåbentlig er langt flere opmærksomme på en super aktuel og vigtig, international problemstilling, siger Heidi Robdrup.

I løbet af et døgn er videoen med støttesangen blevet delt over 1.600 gange på Facebook.

- De sidste to-tre år har vi ved sjældne lejligheder leget med at skabe indhold, der alene er skabt til sociale medier. I forhold til effekten, kan jeg sige, at der var langt flere, der så med søndag aften end normalt, hvor vi havde en særudsendelse om Grækenland, siger Heidi Robdrup.

Se støttesangen her:

I dag skal grækerne til stemmeurnerne for at afgøre deres økonomiske skæbne. I disse så svære tider har Deadline komponeret en støttesang til vores europæiske broderfolk sydpå.

Posted by Deadline - DR on Sunday, July 5, 2015

Læs op på Grækenland her:

LÆS OGSÅ: Eurozonen klar til at gøre alt for at sikre stabilitet

LÆS OGSÅ: S: En græsk tragedie

LÆS OGSÅ: Tsipras: Grækenland foretog et modigt valg

LÆS OGSÅ: Nej-siden står til klar sejr i græsk folkeafstemning

LÆS OGSÅ: EU-formand: Nu må Grækenland spille ud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx