Af - 09/02-16 12:28

Joachim B. Olsen i modvind: ‘Vi kan altså ikke se bort fra genetik’Joachim B. Olsen i modvind: ‘Vi kan altså ikke se bort fra genetik’

Joachim B. Olsen er ofte kommet med udtalelser, der deler vandene. En nylig kommentar om kvinders lyst til at blive hjemme med sit barn har skabt reaktioner. Vi tog en snak med manden om genetiske forskelle mellem kvinder og mænd.

Bildstrecke im Grossformat »

Ligesom fortællingen om Moses har Joachim B. Olsen igen delt vandene. Han udtalte mandag til Rockwool Fondens pressemøde om forskning i familiens betydning for arbejdsudbuddet, at:

- Der er noget medfødt i os, som gør, at kvinder gennemsnitligt set måske har mere lyst til at være derhjemme med børnene, mens mændene arbejder.

Det skriver Avisen.

Udtalelsen faldt som en kommentar på, at forskningen viser, at kvinder arbejder mindre og er mere hjemme, når familien får en lille. Joachim B. Olsens udtalelse vil dog stadig for nogle være en lidt kontroversiel udtalelse.

Joachim B. efter nytårshærværk: Det kan være ok at stikke en flad
Joachim B. efter nytårshærværk: Det kan være ok at stikke en flad

Nogle vil nok mene, at forskningens konklusion er et resultat af måden, som samfundet er indrettet på. Vi har derfor på metroxpress kontaktet Joachim B. Olsen til en lille snak om et par fordomme, der findes i samfundet om kvinder - og om de også skulle være medfødte eller ej.

Özlem: Fattig-Carina var en kæmpe fejl
Özlem: Fattig-Carina var en kæmpe fejl

1. Er kvinder mere hysteriske end mænd?

Der er forskel på den måde, som mænd og kvinder kommunikerer. Vi reagerer hver især anderledes, når vi skændes. Faktisk vil jeg sige, at mænd har mere tendens til at råbe højere og slå mere i bordet end kvinder har.

2. Er kvinder dårligere bilister end mænd?

Det tror jeg ikke, der er dokumentation på. Faktisk er der forsikringssmæssig dokumentation på, at mænd kører dårligere. Det tror jeg, der er noget genetisk i; at mænd er fyldt med testosteron og derfor tager flere risici, der kan ende i tragiske udfald i trafikken.

3. Er kvinder mindre sjove end mænd?

Det tror jeg ikke, man kan sige noget om. Det er jo meget individuelt, hvad man synes, der er god og dårlig humor. Altså der er jo et marked for humor, og så kommer det jo til udtryk på det marked, hvad det er god og dårlig humor. Så vidt jeg ved, så er der da også kvinder, som klarer sig godt på den scene.

Joachim B. om dyresexforbud: - Det er flueknepperi
Joachim B. om dyresexforbud: - Det er flueknepperi

Joachim B. Olsen understreger, at han ikke siger, at kultur ikke også spiller ind i forskellene på kvinder og mænd. Han synes bare, at man ikke kan negligere eller se bort fra genetik, når vi skal beskrive forskellene mellem mænd og kvinder i samfundet.

- Vi oplever forskelle mellem mænd og kvinder hver dag. Har selv en pige og en dreng derhjemme og kan allerede se, at de reagerer helt forskelligt. Det er selvfølgelig ikke statistik, men mange kan se det. Vi er forskellige.

Til kommentarerne om, at nogle vil synes, at han er mandschauvinistisk, når han kommer med udtalelser som disse, siger han:

- Jeg er ikke en mandschauvinist. Mænd og kvinder skal leve det liv, de vil - det må de selv finde ud af. Sort, hvid, mand eller kvinde, folk må søge den lykke de vil. Jeg siger bare, at sige, at der ikke findes genetiske forskelle på de valg, kvinder og mænd tager i samfundet - det er forkert.

LA-profil: Vi skal se ned på arbejdsløse nassere
LA-profil: Vi skal se ned på arbejdsløse nassere

Joachim B. til syge: I er på luksuskontanthjælp
Joachim B. til syge: I er på luksuskontanthjælp

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx