Af - 06/01-15 12:32; Opdateret: 06/01-15 13:30

Direktør trækker sig efter Eurovision-skandaleDirektør trækker sig efter Eurovision-skandale

Wonderful Copenhagens direktør trækker sig på grund af Eurovision-skandalen.

storybild

Lars Bernhard Jørgensen (Billede: Polfoto)

Wonderful Copenhagens direktør, Lars Bernhard Jørgensen, trækker sig nu på grund af Eurovision-skandalen. Han forlader sin post, så snart en afløser er fundet.

Det oplyser fondens bestyrelsesformand, Peter Højland, til Ritzau.

"Vi mener, at det er hensigtsmæssigt for at reetablere omdømmet for Wonderful Copenhagen og genskabe legitimiteten og tilliden til organisationen, at vi fornyer organisationen," siger Peter Højland.

Undersøgelse vil se på straf til Eurovision-ledelse
Undersøgelse vil se på straf til Eurovision-ledelse

Metroxpress har siden februar sidste år afdækket Eurovision-skandalen, der også har kostet underdirektør Martin Bender en fyreseddel og har fået den tidligere bestyrelsesformand Michael Metz Mørch til at trække sig fra posten.

Bestylsesformanden oplyser samtidig, at ni ud af 10 bestyrelsesmedlemmer i Wonderful Copenhagen stiller deres mandat i bestyrelsen til rådighed.

Enig bestyrelse: Eurovision 2014 skal undersøges
Enig bestyrelse: Eurovision 2014 skal undersøges

Direktør for Bella Center, Allan Agerholm, trak sig fra bestyrelsen i efteråret - også på grund af Eurovision-skandalen.

"Jeg måtte indse, at det bestyrelsesarbejde var ikke noget, jeg havde lyst til at deltage i. Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke har været tilfreds med måden, det er foregået på under Eurovision. Jeg mener ikke, at bestyrelsen er blevet behørigt informeret, om de driftmæssige og økonomiske udfordringer. Jeg kan for eksempel sige, at jeg først kendte til låneaftalen med DR i juli, da jeg læste det i metroxpress. Det synes jeg er særdeles kritisabelt, sagde han i oktober sidste år til metroxpress.

Også Christian Have, ejer og kreativ direktør i Have Kommunikation, har forladt bestyrelsen.

Minister skal i samråd om nepotisme i DR
Minister skal i samråd om nepotisme i DR

Lars Bernhard Jørgensen har været direktør i Wonderful Copenhagen i 20 år.

I oktober kunne metroxpress afsløre, at direktøren havde en hovedrolle i Eurovision-skandalen, da han blandt andet kort tid inden Eurovision-showene skrev under på to millionlån fra DR uden at fortælle det til Wonderful Copenhagens bestyrelse.

Det skete på trods af, at bestyrelsen havde slået fast over for ham og resten af ledelsen, at underskuddet ikke måtte vokse yderligere.

Eurovision-selskab kan blive opløst i morgen
Eurovision-selskab kan blive opløst i morgen

Derfor glæder Lars Bernhard Jørgensens beslutning om at trække sig fra sin post Kenneth Kristensen Berth (DF).

Det er nemlig vigtigt for det fremtidige forhold til Wonderful Copenhagen, forklarer Dansk Folkepartis regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, der måtte støtte turistselskabet med 46 millioner kroner efter det i alt 58 millioner kroner store Eurovision-underskud.

"Det må være, fordi han har brugt juledagene til at tænke sig godt om. Man kan så ærgre sig over, at julen ikke faldt noget tidligere i 2014, men bedre sent end aldrig. Det vigtigste er, at han trækker sig, for det er væsentligt for at have tillid til Wonderful Copenhagen fremover, at ledelsen er skiftet ud," siger han til metroxpress.

'Misbrug' af skattemillioner kan koste straf til ledelse
'Misbrug' af skattemillioner kan koste straf til ledelse

Problemerne er dog langt fra ovre for blandt andre Lars Bernhard Jørgensen, Martin Bender og Michael Metz Mørch.

I december afsluttede Erhvervsstyrelsen, der fondsmyndighed, nemlig sin undersøgelse af Wonderful Copenhagen og krævede, at der inden februar blev undersøgt om, der “konkret er grundlag for eventuelt at rejse erstatnings- og/eller straffesager mod et eller flere nuværende eller tidligere bestyrelsesmedlemmer og direktører i fonden eller dets datterselskab«.

Eurovision frygtede dyreaktivister ville hævne Marius
Eurovision frygtede dyreaktivister ville hævne Marius

Udover Erhvervsstyrelsens undersøgelse, som endte med en yderst skarp kritik af Wonderful Copenhagen, der også blev sat under skærpet tilsyn, er Rigsrevisionen, Statsforvaltningen og Økonomi- og Indenrigsministeriet også i gang med at undersøge Eurovision-skandalen.

Det har ikke været muligt for metroxpress at få en kommentar fra hverken Lars Bernhard Jørgensen eller Peter Højland, da de sidder i møde, oplyser Wonderful Copenhagens pressechef, Emil Spangenberg.

LÆS OGSÅ: Afgørelse: Erhvervsstyrelsen retter hård kritik mod Eurovision-selskab

LÆS OGSÅ: Manglende sikkerhed var ved at aflyse Eurovision

LÆS OGSÅ: Eurovision: DR fik 72 timer til at forhindre betalingsstandsning

LÆS OGSÅ: DRs Eurovision-chef underskrev tre ulovlige kontrakter

LÆS OGSÅ: Eurovision-chef hyrede sin egen datter

LÆS OGSÅ: DR indrømmer: Eurovision-chef skulle ikke have hyret datter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx