Af Finn Bjørvig Hansen - 25/08-17 14:58

Skønhed blev fyret: Årsagen er meget usædvanlig - og ulovligSkønhed blev fyret: Årsagen er meget usædvanlig - og ulovlig

Only in America.

storybild

Dilek Edwards. (Billede: Facebook)

En appeldomstol på Manhattan har for første gang nogensinde, smidt en kendelse fra en lavere ret ud, der siger: Du kan ikke blive fyret på grund af dit køn, men du kan få fyresedlen fordi, du er 'for sød'.

Afgørelsen baserer sig på en sag fra 2013, hvor den blonde massageterapeut Dilek Edwards anlagde mod sin tidligere chef, Wall Street-kiropraktoren Charles Nicolai og dennes tidligere lesbiske Playboy-kone Stephanie Adams. Det skriver australske  News.

Den 33-årige Dilek påstår, at hun fik sparket, efter Nicolai sagde til sin 46-årige hustru, at hun 'måske ville blive jaloux' på hans nye medlem af staben, der var 'for sød'.

Sidste år tabte Dilek sagen, fordi hendes 'sødme' ikke var nok til en diskriminationssag. Men nu har appeldomstolen altså dømt anderledes.

Dilek »blev fyret for en eneste grund, nemlig at Adams troede, at Nicolai var seksuelt interesseret i hende,« som den førende dommer David Friedman skrev. Han var dommer i sagen sammen med Karla Moskowitz, Judith Gische og Marcy Kahn.

»Det gør det muligt at lave en kønsdiskriminering ifølge New York State Human Rights Law,« siger Freidman.

Det viser sig, at en lavere retsinstans i staten Iowa havde dømt direkte modsat i en sag fra 2013.

Den ret - der kun bestod af mænd - sagde ok til en mandlig tandlæges fyring af en kvindelig hygiejne-medarbejder, fordi hun 'var en uimodståelig attraktion'.

Dileks advokat Maimon Kirschenbaum forklarer, at de havde ledt længe efter en sag, der burde være lige til at finde: En kvinde, der er blevet fyret, fordi du måske bliver tiltrukket af hende.

»Men det viser sig, at der ikke har været nogle sager, indtil nu,« siger han.

Paige Fiedler, advokaten som repræsenterede den kvindelige hygiejne-medarbejder, der blev fyret i Iowa, er glad:

»Det er vidunderligt,« siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx