Af Lars Dinesen - 04/09-15 19:38

Kristian Jensen lobbyer for Thornings toppostKristian Jensen lobbyer for Thornings toppost

Danmark har i nogen tid været ude at samle opbakning til Thornings kandidatur til den internationale toppost.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Daugaard Jens Henrik)

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har på et uformelt udenrigsministermøde i Luxembourg kastet sig ud i et aktivt lobbyarbejde for at fremme tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) kandidatur til den internationale toppost som FN's flygtningehøjkommissær.

- Jeg har taget det op og sørget for, at de har fået at vide, at Danmark stiller med en stærk kandidat, og det er der blandt dem, jeg har snakket med, blevet taget meget, meget positivt imod, siger Kristian Jensen.

Mette F: Thorning er den helt rigtige kandidat
Mette F: Thorning er den helt rigtige kandidat

Fredag aften havde han foreløbig talt med den polske udenrigsminister, Grzegorz Schetyna, den cypriotiske udenrigsminister, Ioannis Kasoulides, og EU's udenrigschef, Federica Mogherini.

Thornings kandidatur har opbakning fra de nordske og baltiske lande, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har forsøgt at gøde jorden for sin politiske rival gennem samtaler med blandt andre FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Løkke om Thornings FN-kandidatur: Jeg tror hun får jobbet
Løkke om Thornings FN-kandidatur: Jeg tror hun får jobbet

- Det er klart, at det her er noget, vi har været ude at samle opbakning til i nogen tid, inden vi melder det ud. Derfor har det også været drøftet med ledere rundt omkring i Europa og i FN-systemet, siger Kristian Jensen om processen.

- Men jeg kommer til at bruge noget mere tid på at gnave mig ind på det her i den kommende tid, tilføjer han.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Nu indkasserer Thorning sin Obama-selfie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx