Af - 10/11-15 22:13

Så mange vil ikke lave stort, når de er på café eller restaurantSå mange vil ikke lave stort, når de er på café eller restaurant

Et større antal danskere vil ikke lave stort på restauranters og caféers toiletter. - Det er et stigende problem, siger specialsygeplejerske i afføringsproblemer.

Bildstrecke im Grossformat »

Holder du dig, hvis du skal lave stort, og du er på en café eller en restaurant? Det spurgte metroxpress folk på gaden om.

Har du nogensinde skyndt dig hjem fra en café eller restaurant, fordi du skulle på toilettet og kun ville lave stort på dit eget badeværelse?

Den situation kender rigtig mange danskere tilsyneladende. I en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, svarer 37 procent af danskerne, at de holder sig til, når de kommer hjem, hvis de skal lave stort og er på en café eller restaurant.

Det er et problem, at folk ikke tør gå på toilettet, når de er ude. Hvis du har afføringstrang, skal du ud med det. Det med at gå på toilettet og udskille afføring, det har folk det så dårligt med, at de holder sig og får forstoppelse.
Det siger Gerd Johnsen, der er specialsygeplejerske i afføringsproblemer.

Derfor skal du ikke tisse i badet
Derfor skal du ikke tisse i badet

Når du klemmer sammen, sender du afføringen tilbage i tyktarmen, og herefter går der 24 timer, før afføringen kommer ned. Tykarmen suger væske fra afføringen og gør dermed din afføring rigtig hård. Sådan bliver din afføring muligvis ret vanskelig at få ud af kroppen igen.

- Vi ramler ind i et tabubelagt område. Mange tager afstand fra kroppens udskilningsprodukter, og det er et voksende problem, siger Gerd Johnsen.

Og tilsyneladende også et problem, der mest af alt eksisterer inde i folks hoveder, for undersøgelsen viser også, at det kun er 15 procent, der er helt eller delvist enige i, at de bliver irriteret over folk, der laver stort på caféer og restauranter på grund af lugten.

Så mange danskere skider for åben dør, når deres partner er hjemme
Så mange danskere skider for åben dør, når deres partner er hjemme

Gerd Johnsen er også enig i, at det oftest er et psykisk problem.

- For mange folk er der en psykisk barriere ved at lave stort på offentlige toiletter. Hjernen gør simpelthen, at man ikke kan, siger Gerd Johnsen.

Klik dig gennem galleriet øverst i artiklen for at læse, hvad folk svarede, da metroxpress tog på gaden og spurgte dem, om de lavede stort på toiletterne i restauranter og caféer.

Her skal håndværkere gå på WC mens de ordner strandvejsvilla
Her skal håndværkere gå på WC mens de ordner strandvejsvilla

LÆS OGSÅ: 5 fejl du laver, når du vasker hænder, efter du har været på toilettet

LÆS OGSÅ: Flyder eller synker din afføring - her er hvad der er sundest

LÆS OGSÅ: Butikschef filmede kvinder på toilettet gennem papkasse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx