Af - 04/04-16 19:07

Dyre øko-mærker til huden er fyldt med farlige parfumerDyre øko-mærker til huden er fyldt med farlige parfumer

Hvis du tror, at du undgår allergi ved at bruge naturlig parfume, så tager du fejl. Faktisk er det mere allergifremkaldende end syntetisk parfume ifølge Astma-Allergi Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

Miljømærket, øko-certificeret, fri for parabener og de parfumestoffer, som EU og Miljøministeriet foreslår, at man undgår. Det lyder godt, men hvis der står parfume bag på dit produkt skal du være opmærksom - også selvom den er naturlig.

- Naturlige parfumer giver oftere allergi end de syntetiske. Det er de naturlige proteinstoffer, der gør det, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen, til metroxpress.

Christiane Schaumburg-Müller skal designe sofaer
Christiane Schaumburg-Müller skal designe sofaer

Ét af de produkter, der kan snyde, er det prisvindende danske skønhedsprodukt Rudolph Care. De brander sig på at være fri for de 26 parfumestoffer, EU og Miljøministeriet, mener man skal holde sig fra. Men nogle af produkterne indeholder naturlig parfume - selvom det er mere fremkaldende end den syntetiske.

- Det er helt normalt, at man kan reagere mere på naturlige produkter end på syntetiske. Men der er større chance for, at du ikke bliver allergisk over for vores produkter, for de er uden de 26 allergene stoffer fra EU’s liste, siger Andrea Elisabeth Rudolph, der er indehaver af mærket Rudolph Care.

Underholdningschef undskylder slankereklame
Underholdningschef undskylder slankereklame

Chefen for Astma-Allergimærket Rikke Bille, mener dog, at Rudolph Care kan virke misvisende.

- Rudolph siger, at de har valgt ikke at bruge de her stoffer fra EU’s liste, så indirekte indikerer de, at det er ok, men det er det ikke. Det er ikke et argument, at det er naturligt. Det er stadigvæk parfume, og det får rigtig mange allergi af, siger chefen for Astma-Allergi-mærket Rikke Bille.

Flere økologiske mærker som Tromborg, Weleda og Dr. Haucschka indeholder også naturlig parfume i flere af deres produkter.

Drømmeferien blev ødelagt på grund af denne populære creme!
Drømmeferien blev ødelagt på grund af denne populære creme!

Bloggeren Katinka Frederikke Fabricius er én af dem, der på egen krop har oplevet at slå ud over Rudolph Care-produkter indeholdende naturlig parfume, som hun troede var gode for hende.

- Jeg købte produkterne, fordi de var økologiske og naturlige, siger bloggeren til metroxpress.

Hun havde brugt over tusinde kroner på produkter fra det prisvindende danske mærke Rudolph Care med håbet om at få en pænere hud, men resultatet blev det modsatte.

- Jeg blev meget varm og knaldrød i hovedet, og så kløede det hele dagen som om, at jeg havde fået eksem, siger den 23-årige til metroxpress.

Efterfølgende skrev hun et indlæg om oplevelsen på sin blog, hvor andre piger skrev, at de også havde oplevet reaktioner og rødme.

Zoolander hylder dansk cremekonge i amerikansk magasin
Zoolander hylder dansk cremekonge i amerikansk magasin

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx