Af - 11/06-15 14:56; Opdateret: 11/06-15 15:19

Lægemangel får læger til at ansætte sygeplejersker og fysioterapeuterLægemangel får læger til at ansætte sygeplejersker og fysioterapeuter

Lægemanglen i yderområderne tvinger de praktiserende læger til at tænke kreativt, hvis de skal nå alle patienter uden lange ventetider, skriver DR Nordjylland.

storybild

(Billede: Polfoto/SNEJBJERG CARSTEN)

Lægemanglen er relativt størst i Nordjylland, og her er en læge nu begyndt at ansætte fysioterapeuter. Simpelthen fordi det er svært at trække nye læger til.

- Vi bor jo langt fra universitetsbyerne, siger Thomas Kirk Kjærsgaard, praktiserende læge i Tårs i Vendsyssel til DR P4 Nordjylland.

Læger: En ud af 500 piger bliver alvorligt syg af at få HPV-vaccinen
Læger: En ud af 500 piger bliver alvorligt syg af at få HPV-vaccinen

Faktisk er Thomas Kirk Kjærsgaard alene i en praksis beregnet til tre læger. Så for at klare de mange patienter har han ansat to sygeplejersker - og nu også en fysioterapeut.

- Fysioterepauten kan noget, som sygeplejeskerne ikke kan: Hun kan undersøge patienter med skader eller sygdomme i bevægeapparatet. Det kan være slidgigt, det kan være forstuvede fødder, eller det kan være ondt i ryggen, som jo fylder rigtig meget i almen praksis, fortæller han til DR P4 Nordjylland.

Dracula-metoden lover dig dit livs bedste orgasme
Dracula-metoden lover dig dit livs bedste orgasme

De praktiserende lægers organisation, PLO, kender til flere læger, der er begyndt at gøre som i Tårs. Men de skal passe på, fortæller formand for PLO, Christian Freitag til DR P4 Nordjylland.

- Det, at have ondt i ryggen, kan begrundes af mange forskellige slags sygdomme, og nogle af dem har intet med fysioterapeuter at gøre.

Dansk læge: Det er diæten, som giver vægttab
Dansk læge: Det er diæten, som giver vægttab

Thomas Kirk Kjærsgaard garanterer dog, at han går forsigtigt til værks.

- Jeg er rigtig glad for det her samarbejde, men der er ingen tvivl om, at der nogle ting, som kræver, at det skal være en læge, siger han.

Thomas Kirk Kjærsgaard understreger overfor DR P4 Nordjylland, at han ville foretrække at ansætte flere læger.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx