17/09-13 14:55

Per Christensen er ny formand i 3FPer Christensen er ny formand i 3F

Per Christensen er tirsdag valgt som ny forbundsformand for 3F. Det skete med stående klapsalver fra de 863 delegerede på 3F's kongres i Aalborg, skriver Fagbladet 3F.

storybild

Per Christensen er tirsdag valgt som ny forbundsformand for 3F. Det skete med stående klapsalver fra de 863 delegerede på 3F's kongres i Aalborg, skriver Fagbladet 3F. (Billede: Polfoto)

En af Per Christensen opgaver bliver at stoppe medlemsflugten fra 3F, som stadig er landets største, men som har mistet 100.000 medlemmer de sidste 10 år. Han er dog optimistisk.

- Jeg vil meget gerne påpege, at vi fra 2010 til 2013 har oplevet en fremgang blandt medlemmer med anden etnisk baggrund på ikke mindre end 10.000 personer, sagde han i begyndelsen af september til Ritzau.

LÆS OGSÅ: 3F skal have ny formand

Det bliver ikke nogen helt nem opgave at følge efter den hidtidige formand Poul Erik Skov Christensen, der har været en markant og kontant formand, som ikke er brændt inde med sin kritik af regeringen, selv om den er socialdemokratisk.

Oprindeligt er 56-årige Per Christensen udlært tømrer. Senere blev han ansat på Aalborg Portland, og efter fem års ansættelse blev han tillidsrepræsentant. Hans kælenavn er da også "Per Cement", dels på grund af hans fortid på Aalborg Portland og hans næstformandskab i Cementarbejdernes Fagforening, men også fordi der er mange andre med navnet Per i forbundet.

LÆS OGSÅ: 3F truer Vejlegården - igen

I 1995 blev han juridisk sekretær i SID, og i 2004 blev han forbundssekretær i SID, som siden blev til 3F.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx