Af - 25/08-16 09:44; Opdateret: 25/08-16 10:06

9 tegn på at der er kommet stoffer i din drink9 tegn på at der er kommet stoffer i din drink

Flere danskere oplever at få stoffer i deres drink. Her kan du læse 9 forskellige tegn på, at du har fået narkotika i dine våde varer.

Bildstrecke im Grossformat »
I en artikel i Ugeskrift for Læger har man undersøgt, hvilke stoffer der er blevet fundet hos ofre, der mistænker, at de har fået noget i deres drinks. Klik dig gennem galleriet og se, hvilke stoffer der er de mest brugte. GHB er et let tilgængeligt stof, der giver hukommelsessvigt, bedøver og har kort effekt. Efter kort eufori begynder bevidstheden at svigte efter 20 til 40 minutter. Stoffet giver ofte hjerterytmeforstyrrelser og kramper. Tre til seks gram, afhængig af kropsvægt, kan give koma i én til tre timer. Virkningen fostærkes af alkohol. Forgiftningen kan give koncentrationsbesvær og træthed i to uger efterfølgende. GBL er et forstadie til GHB, der er mindre potent, men har samme virkning. Benzodiazepiner er medicin, der kan bruges til kortvarig behandling af søvnløshed og angsttilstande. Pillerne virker beroligende, søvnfremkaldende og muskelafslappende, og bruges derfor også som 'date rape drug'. Det vil sige et stof, der skal gøre offeret mere medgørligt. Clonidin bruges til at dæmpe abstinenssymptomer hos mennesker, der er på afvænning. Det har en bedøvende effekt, og kriminelle hælder det derfor i drinks, så deres ofre bliver bevidstløse, og de kan røve eller misbruge dem. Ecstasy er et feststof, som typisk får brugerne til at føle lykke og eufori. Man kan blive mere åben, hengiven og impulsivt kærlig over for andre mennesker. Både dem man kender og fremmede. Man kan dog også få hallucinationer, der kan virke meget ubehagelige. Ecstasy kan også svække dømmekraften, så man for eksempel har sex med personer, man normalt ikke ville være sammen med. Både energiniveau og kropstemepratur stiger ved indtagelse af ecstasy, og det betyder, at brugerne har en særlig stor risiko for at dehydrere og udvikle hedeslag. Kilde: netstof.dk Ketamin er først og fremmest et bedøvelsesmiddel, der anvendes til heste. Det virker også bedøvende på mennesker, og så har ketamin hallucinogene effekter. Det vil sige, at brugeren kan opleve syns-, føle- og hørehallucinationer og for eksempel se og opleve ting, der ikke findes. De kortsigtede bivirkninger ved ketamin kan opleves som en psykoselignende tilstand på grund af stoffets hallucinogene effekter. Det kan også give forfølgelsestanker og angst. Kilde: Netstof.dk Feststofferne amfetamin og kokain er også blevet fundet i blodet hos personer, der frygter, de har fået noget i deres drinks mod deres vilje. Kokain og amfetamin virker opkvikkende. Høje doser af kokain kan, allerede første gang man indtager stoffet, øge kroppens temperatur i en sådan grad, at det kan forårsage kramper og hjertesvigt. Denne risiko øges markant, hvis man indtager andre stimulanser sammen med kokainen. Kilde: netstof.dk Man har også fundet allergimedicin i blodet på personer, der mistænker, at de har fået noget i deres drinks. Antihistaminer kan virke sløvende.

Pas på med at stille din drink fra dig, når du fester i nattelivet.

Flere og flere danskere oplever at nogen har kommet noget i deres sjus eller cocktail, og derfor tager de kontakt til Giftlinjen, der registrerer deres henvendelse.

Metroxpress kan i dag fortælle, at 2016 tegner til at blive et rekordår for antallet af tilfælde, hvor sagesløse natteravne ringer til Giftlinjen og lufter deres mistanke om, at nogen har forsøgt at forgifte dem med narkotika mod deres vilje.

For at være helt sikker på om der er hold i mistanken, skal der tages en blodprøve senest 24 timer efter indtagelsen af stoffet.

Flere oplever at få farlige stoffer i drinks i nattelivet
Flere oplever at få farlige stoffer i drinks i nattelivet

Men det er muligt at begrunde mistanke ved hjælp af ni tegn, der indikerer om, der er andet end alkohol i blodet.

9 Tegn på at der er kommet noget i din drink

Du føler dig forvirret

Du bliver sløv

Du har svækket hukommelse

Du har øget men manglende muskelkontrol

Du får kvalme og opkastninger

Du har lav kropstemperatur

Du har hjerterytmeforstyrrelse

Du har sammentrækninger eller udvidelser af dine pupiller

Du sveder


Kilde: Ugeskrift for læger 2004


Vidste du det? Junkfood kan give dig tømmermænd
Vidste du det? Junkfood kan give dig tømmermænd

Jacob fra Aalborg blev pranket af vennerne: Fandt 250 kilo sand i stuen
Jacob fra Aalborg blev pranket af vennerne: Fandt 250 kilo sand i stuen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx