Af - 21/01-15 22:41

Ny måling: Hver tredje kristen er enig med provopræstNy måling: Hver tredje kristen er enig med provopræst

Dermed ligger de på linje med præsten Per Ramsdal, som endte i et stormvejr efter at han erklærede, at han ikke kunne tro, »at Jesus fysisk stod op af graven«.

storybild

(Billede: Polfoto)

På tredje dag opstanden fra de døde«. Det står sort på hvidt i trosbekendelsen, folkekirkens centrale bekendelsestekst.

Alligevel svarer 32 procent af de danskere, der i en ny Megafon-måling for Politiken og TV 2 betegner sig selv som kristne, at de er helt eller overvejende uenige i udsagnet ’jeg tror på Jesus’ genopstandelse’. Dermed ligger de på linje med præsten Per Ramsdal, som endte i et stormvejr af bibelske dimensioner, efter at han i et juleinterview i Jyllands-Posten erklærede, at han ikke kunne tro, »at Jesus fysisk stod op af graven«.

Målingen er foretaget blandt 1.167 repræsentativt udvalgte danskere, hvoraf de 553 betegner sig selv som kristne. 39 procent erklærer sig helt eller overvejende enige i at tro på genopstandelsen, skriver Politiken.

Det kan virke som sparsom opbakning til et centralt dogme, men det er faktisk "overraskende, at det er så mange", mener religionssociolog Peter Andersen Birkelund, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, der tidligere har undersøgt danskernes forhold til de kristne forestillinger.

Biskop i Aarhus Stift Kjeld Holm hæfter sig ved tallene som tegn på, »at religionen er på vej tilbage«. At hver tredje fremstår mindre fast i troen, skyldes, at genopstandelsen ikke er et spørgsmål om, »hvorvidt det regner« eller ej, mener biskoppen ifølge Politiken.

26 procent af de adspurgte i Megafon-målingen er helt eller overvejende enige i, at en præst, der ikke tror på genopstandelsen, bør fyres for sine udtalelser, mens 47 procent omvendt er uenige.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx