Af Birger A. Andersen - 05/10-17 15:27

Udlænding voldtog tre eks-kærester, men undgik udvisning: Nu er der overraskende nyt i sagenUdlænding voldtog tre eks-kærester, men undgik udvisning: Nu er der overraskende nyt i sagen

Den tredobbelte voldtægtsforbryder Phal Rem, 36,  kan alligevel ikke vide sig sikker mod at blive udvist af Danmark for bestandigt.

storybild

De to kvinder på 35 og 36 år har begge været kærester med Phal Rem og er begge blevet voldtaget af ham i hhv. 2012 og 2014, efter de slog op med ham. For nylig blev han dømt for at have voldtaget en tredje eks-kæreste i 2016, men fik alligevel lov til at blive i Danmark med endnu en betinget udvisning. Den afgørelse vil anklagemyndigheden nu have Højesteret til at kigge på. (Billede: Bax Lindhardt)

Som omtalt i BT i sidste uge nåede et flertal i Østre Landsret for nylig frem til, at han trods sin tredje voldtægtsdom på få år mod tre forskellige eks-kærester ikke skulle udvises til Cambodja - især fordi det ville være et for stort indgreb i hans liv, da han ikke har været i landet siden han var spæd.

Nu har anklagemyndigheden imidlertid besluttet at søge Procesbevillingsnævnet om at få sagen indbragt for Højesteret. Rigsadvokaten mener, at det er et principielt spørgsmål at få afklaret, under hvilke omstændigheder en person, som flere gange er dømt for voldtægt, kan blive dømt til udvisning af Danmark. Phal Rem er blevet kendt skyldig og betinget udvist for tre forskellige voldtægter begået i 2012, 2014 og 2016.

»Sagen rejser spørgsmålet om, hvornår det vil være i overensstemmelse med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention at udvise en person af Danmark, som gentagne gange har begået grov kriminalitet,« siger statsadvokat Jens Røn fra Rigsadvokaten.

Den 36-årige blev senest idømt fire års fængsel og betinget udvist af Danmark ved Østre Landsrets dom den 21. september 2017 for en voldtægt begået i 2016. Det er denne dom, som Rigsadvokaten ønsker indbragt for Højesteret.

Østre Landsret har vurderet, at den 36-årige ikke kan udvises af Danmark, fordi en udvisning er så stort et indgreb i hans liv, at det ikke vil være i overensstemmelse med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 8 stk. 1. om, at enhver har ret til respekt for sit privatliv og familieliv.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se de vilde scener: Voldsom wrestling...
bt.dk
Håndskrevne trusselsbreve igennem 100...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Legendarisk dansk boksepersonlighed...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx