Af - 20/12-16 06:10

Janni modtog julehjælp: Det betyder pakker under træetJanni modtog julehjælp: Det betyder pakker under træet

Hvert år samler Mødrehjælpen ind til udsatte familier, så de kan få and på bordet og pakker under træet. En af dem, der tidligere har fået julehjælp, er Janni Bente Madsen.

storybild

(Billede: Céline Hallas )

Janni Bente Madsen har en særlig tradition med sine to døtre på 9 og 13 år.

Hver jul tager de på 'lystur' for at se Strøgets julelys. De sidste par år har støtte fra julehjælpen givet råd til, at hendes pige kunne få en gave på turen.

For Janni betyder det meget at have modtaget hjælpen.

- Det gav et psykisk overskud. Det lettede min hverdag, der i forvejen var stresset. Fysisk fik jeg nogle penge, jeg kunne bruge på mine børn, siger 40-årige Janni Bente Petersen.

Snebajer og nytårsskrald: Juleord kan slås op i netordbog
Snebajer og nytårsskrald: Juleord kan slås op i netordbog

Familien er flyttet fra København til Køge, og Janni har fået et fuldtidsjob for første gang i syv år som rutebuschauffør.

Selv om julehjælpen har været en lettelse for Janni, er hun glad for, at hun i år kan undvære støtten og klare sig selv.

- Det er en sejr ikke at have brug for hjælpen længere. Da jeg gik hjemme, stræbte jeg efter at komme videre. Sidste år, da jeg modtog julehjælp, vidste jeg godt, det ville være sidste gang, og det gjorde mig glad, siger Janni.

Her er trøjen, du MÅ eje til jul
Her er trøjen, du MÅ eje til jul

Derfor skal julelystraditionen i år gøres speciel, nu hvor Janni ikke er så trykket på pengepungen længere.

I år har hun nemlig lånt en bil, så familien kan se julelys i flere byer. Idéen er, at det er børnene, der kan bestemme, hvor turen går hen ved hjælp af en terning.

- Børnene slår kan slå med en terning, når vi kommer til et kryds eller en rundkørsel, og så bestemmer de, hvor turen går hen. Vi skal dog ikke længere end Sjælland, siger den 40-årige mor, der har købt alle sine julegaver.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Kent Nielsen anede ikke, at han ville...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx