Af - 30/10-14 12:39

Kasper kæmper mod fordommene: Jeg er stolt af mit job som sosuKasper kæmper mod fordommene: Jeg er stolt af mit job som sosu

19-årige Kasper Soelberg er træt af folk, der tror, at der er noget galt med ham, fordi han læser social- og sundhedsuddannelsen.

storybild

19-årige Kasper Soelberg er glad for sin uddannelse som sosu. (Billede: Privatfoto)

19-årige Kasper Soelberg er træt af at blive set ned på, fordi han læser til social- og sundhedsassitent. Det fik ham til at skrive et læserbrev i Jyllands-Posten med titlen "Hvorfor ser I ned på os?". Og reaktionerne har været overvældende: De positive tilbagemeldinger strømmer ind, og det er ikke blevet mindre efter en optræden i TV 2's Go'Morgen Danmark, fortæller han.

- Det er virkelig positivt. Folk skriver for at sige, at det er fedt, at nogen vil være foregangsmand for at få ændret synet på de her uddannelser, siger Kasper Soelberg til metroxpress.

20-årige Mathias: Jeg ville aldrig arbejde på McDonald's til den løn
20-årige Mathias: Jeg ville aldrig arbejde på McDonald's til den løn

Han skrev sit læserbrev, fordi han hørte statsministeren sige, at det skal være mere populært at vælge en erhvervsuddannelse som eksempelvis social- og sundhedsassistent. Men også fordi, han oplevede, at folk med netop hans egen uddannelse lyver om den, når de skal fortælle, hvad de laver.

- Man får tit reaktionen, at man er bøsse eller røvtører. Og så vælger man at tie stille med sit fag, siger han.

Unge skal lære at blive gravide: Så hurtigt dykker frugtbarheden
Unge skal lære at blive gravide: Så hurtigt dykker frugtbarheden

Men den holdning håber Kasper Soelberg, at han kan være med til at ændre. Blandt andet ved at vise, at man godt kan være stolt af sit job og sin uddannelse som sosu'er. For jobbet består i virkeligheden af meget andet end at gøre rent og vaske patienter.

- Det bedste er, når man for eksempel har set, at en patient har det skidt, og det viser sig at være en blodprop, som man har forhindret, fordi man kunne kende symptomerne. Så det har rigtig meget med sundhed at gøre, siger Kasper Soelberg.

Forslag skaber vild debat: ‘Fjern SU’en’
Forslag skaber vild debat: ‘Fjern SU’en’

Selv fandt han uddannelsen, fordi han overvejede at blive falckredder. Efter at have læst om uddannelserne, nåede han frem til, at social- og sundhedsuddannelsen passede godt til ham. Det var især den menneskelige kontakt, der tiltalte ham. Han overvejer dog stadig at uddanne sig til falckredder på et tidspunkt og har blandt andet meldt sig frivilligt som værnepligtig i Beredskabsstyrelsen, når han er færdig med uddannelsen.

Kandidat-kaos på CBS: Stor mangel på vejledning
Kandidat-kaos på CBS: Stor mangel på vejledning

- Men hvis det ikke bliver til mere, så fortsætter jeg som sosu. Jeg elsker mit job og glæder mig til at komme på arbejde hver dag, siger Kasper Soelberg.

Venstre vil hanke op i adgangskrav til gymnasier
Venstre vil hanke op i adgangskrav til gymnasier

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx