Af Ritzau - 26/06-17 05:31

Politi og vakse gæster skal skabe sikkerhed på RoskildePoliti og vakse gæster skal skabe sikkerhed på Roskilde

Der oprettes fem nye kontrolposter på Roskilde Festival, som skal sikre mod ubudne gæster.

storybild

Det eneste år med angreb med lastbiler og bomber på stadions betyder, at sikkerheden på Roskilde Festival er blevet skærpet, oplyser sikkerhedschefen. (Billede: Scanpix/Torben Christensen)

Det seneste år med angreb rundt omkring i Europa betyder, at sikkerheden på Roskilde Festival er blevet skærpet.

Det fortæller Morten Therkildsen, der er sikkerhedschef for festivalen.

Han nævner blandt andet angreb i London, Nice og Stockholm, hvor en varevogn eller en lastbil blev brugt som våben.

- PET's nationale trusselsvurdering i februar sagde, at det var denne type angreb, der var risiko for i Danmark. Så det er noget, vi har arbejdet med.

- Vi har blandt andet oprettet fem kontrolposter rundt omkring festivalen. Så når man nærmer sig pladsen, bliver man spurgt, om man har et ærinde, fortæller sikkerhedschefen.

Det forventes, at der vil være omkring 130.000 personer samlet omkring festivalpladsen i løbet af hele ugen. Festivalen oplyser, at sikkerhedsniveauet generelt vil afspejle situationen i resten af landet.

Foruden kontrolposterne kommer glade festivalgæster også til at se langt flere betonklodser. Det er også allerede tilfældet blandt andet på Strøget i København.

- I tæt samarbejde med myndighederne er der blevet placeret flere betonklodser rundt om på pladsen. Desuden vil man nok ikke undgå at komme til at se langt mere politi end tidligere, siger Morten Therkildsen.

I maj gik en bombe af på Manchester Arena under en koncert. Selvmordsangrebet kostede 22 mennesker livet.

Den hændelse påvirker også PET's arbejde, oplyser tjenesten i en mail.

- PET følger løbende udviklingen i trusselsbilledet, herunder om situationen i Danmark påvirkes af de hændelser, der sker i udlandet. Det gælder også hændelsen i Manchester.

- Vurderingen af udviklingen i trusselsbilledet er med til at danne baggrund for PET’s rådgivning til politikredsene om arrangementer med videre. Derudover har PET generelt et tæt samarbejde med landets politikredse, lyder det.

I lørdags blev der åbnet for campingarealet på Roskilde Festival. Onsdag begynder musikken, og natten til søndag optræder de sidste artister.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx