09/05-14 09:22; Opdateret: 09/05-14 09:47

Hovsa... Årets afgangsprøver er ved en fejl blevet lækketHovsa... Årets afgangsprøver er ved en fejl blevet lækket

Undervisningsministeriet har undersøgt sagen og har fundet frem til de pågældende elever.

storybild

Undervisningsministeriet har undersøgt sagen og har fundet frem til de pågældende elever. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

En fejl med et USB-stik betyder, at fire af årets afgangsprøver for 10. klasse har været i cirkulation blandt 180 elever inden eksamen.

Det oplyser DR Syd.

Det er elever på sportsefterskolen SINE i Løgumkloster i Sønderjylland, som har fået udleveret eksamensopgaverne og siden delt dem.

Elev krammede lærer: Bortvist fra skolen et år
Elev krammede lærer: Bortvist fra skolen et år

Læreren kom ved en fejl til at udlevere et usb-stik med eksamensprøverne for 10. klasse til en elev. Frem for at indberette fejlen valgte eleven at dele fundet med andre elever.

Undervisningsministeriet har sat den helt store undersøgelse i gang for at finde ud af, hvilke elever på hvilke skoler, der har haft kendskab til årets eksamensopgaver i 10. klasse, efter at prøverne er blevet lækket.

Kontorchef i Undervisningsministeriet, Rasmus Vanggaard siger til DR Syd:

- Der er tale om i alt 180 elever på syv forskellige skoler, der har set prøverne. Alle eleverne på sportsefterskolen SINE har set prøverne, derudover har andre 30 elever set prøverne, forklarer han og uddyber:

- Vi føler os ret sikre på, hvilke personer, der er tale om på hvilke skoler. Vi har været i kontakt med de involverede skoler, og de har talt med alle de elever, der har haft kendskab til prøven, siger Rasmus Vanggaard.

Eksamenskarakterer steg efter lockout
Eksamenskarakterer steg efter lockout

Rasmus Vanggaard fortæller, at ministeriet har brugt ressourcer på at forfølge sporet led for led, hvem der har sendt afgangsprøverne til hvem, og om der er blevet delt noget på de sociale medier.

- Det er enkeltpersoner, der sender til enkeltpersoner. Og alle skolerne har været i kontakt med de elever, der har gjort det, siger Rasmus Vanggaard til DR Syd.

De tre af de eksamenerne er gennemført, og den sidste er skriftlig tysk, der skal afholdes i dag. Og det vil blive med de opgaver, der hele tiden har været planlagt.

- Vi har skullet finde ud af, om der var tale om et generelt brud på sikkerheden omkring prøverne, eller om der er tale om nogle enkelte personer. Og her er der tale om nogle enkelte personer, siger Rasmus Vanggaard.

Rasmus Vanggaard bekræfter, at politiet har været indblandet i sagen. Og han siger, at det er ledelsen på de konkrete skoler, der skal vurdere, hvilke sanktioner der skal til over for de pågældende elever.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom video vises i retten: Peter...
bt.dk
Regeringen vil lade tusindvis af...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx