Af - 27/10-15 15:29; Opdateret: 27/10-15 15:39

Dørmanden Jan har fået nok: Her er hans budskab om voldtægtDørmanden Jan har fået nok: Her er hans budskab om voldtægt

Voldtægtsdebat provokerede Jan Novaa, som nu deler sit budskab på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Debatten om voldtægt og i særdeleshed læserbrevet fra den 16-årige gymnasieelev Ebrahim Said, der mener, at letpåklædte kvinder selv et medansvar for ikke at blive voldtaget, når de går på gaden, har fået dørmanden Jan Novaa til at dele et helt specielt billede på Facebook.

16-årige Ebrahim: Letpåklædte kvinder udfordrer skæbnen
16-årige Ebrahim: Letpåklædte kvinder udfordrer skæbnen

På billeder er Jan Novaa iført kvindeundertøj og en paryk. Han står med seriøs mine og en kniv i hånden med et skilt, hvor lyder:

Hvis du mener, at kvinder har et medansvar, når de bliver voldtaget, fordi de går for udfordrende klædt, så har du også en del af ansvaret, hvis jeg skærer pikken af dig, fordi udfordringen ved at holde den i bukserne er for stor.

- Det provokerer mig helt sindssygt, hvis folk tænker sådan. Så jeg tænkte, at jeg måtte gøre opmærksom på det her på en anden facon end bare det skrevne ord. Så det kom bare ud af det blå med det her billede, siger Jan Novaa til metroxpress.

- Man er et svagt menneske, hvis man kan komme på den tanke at udnytte en anden med tvang. Og der kan på ingen måde være et medansvar hos kvinden, siger dørmanden.

- Det er udelukkende mandens problem, hvis der sker en voldtægt - uanset hvordan går kvinden går klædt, siger Jan Novaa, der samtidig mener, at straffen for voldtægt er latterligt lav.

Han håber, at budskabet kan værre genklang hos andre:

- Jeg håber seriøst, at flere vil være med til at 'foregangsmænd' på at sådan en holdning, at tanken om, at piger selv har et medansvar i forhold til voldtægt, er fuldstændig tåbelig.

- I 2015 burde man ha lov til at gå gennem Strøget med bar røv, uden at det skulle være et problem, siger Jan Novaa, der har en datter på 21.

Metroxpress har de seneste måneder sat fokus på voldtægt under navnet #kun1af60 med henvisning til, at kun en af 60 voldtægter ender med en dom.

Se voldtægtsofferen Josephine fortælle om sin voldtægt her:

Her fortæller Lise om sin voldtægt:

Se en oversigt med artiklerne i #kun1af60-serien her.

LÆS OGSÅ: Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx