Af - 27/05-14 13:33; Opdateret: 27/05-14 14:06

Brian Holm vil have orlov fra byrådBrian Holm vil have orlov fra byråd

Brian Holm blev ved kommunalvalget sidste år valgt ind i kommunalbestyrelsen. Nu har han søgt om orlov fra posten.

storybild

(Billede: Polfoto)

Brian Holm er mest kendt som tidligere cykelrytter og sportdirektør for Omega Pharma-Quick Step. Men han er også politisk aktiv for Konservative. Han blev sidste efterår valgt ind i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

Nu har han dog har valgt at søge om orlov fra den post.

Chokeret Brian Holm: Min datter blev truet
Chokeret Brian Holm: Min datter blev truet

Det kommer i kølvandet af den sigtelse Københavns Politi har rejst mod Brian Holm. Han er sigtet for at blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang med et barn under 12 år.

- Brian siger til mig, at han er ked af hele sagen. Meget naturligt. Han har brug for fred og ro med sin familie, og derfor vil han søge orlov fra det politiske arbejde, siger Flemming Brank, gruppeformand for de Konservative i Frederiksberg byråd til metroxpress og fortsætter:

- Jeg kan ikke give ham orlov, men jeg har stor forståelse for det som gruppeformand. Jeg viderebringer det til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Rent formelt skal han aflevere et brev med en underskrift, og det har han ikke gjort endnu.

Chok! Ingen forstår sigtelsen af Brian Holm
Chok! Ingen forstår sigtelsen af Brian Holm

Hans navn var beskyttet af et navneforbud, men tirsdag valgte sportsdirektøren selv at stå frem og bryde forbuddet på et kort pressemøde med flere danske medier.

Flemming Brank forklarer, at partiet forholder sig til, at Brian Holm har erklæret sig uskyldig via sin advokat.

- Det er en drønende ulykkelig sag for de involverede parter. Jeg håber, at den falder ud på en god måde, så alle kan komme videre, og så vi beholder Brian som en god kollega og arbejdskraft. Men det er ude af mine hænder. Det er en dybt ulykkelig sag, siger Flemming Brank, som roser kollegaen for at stå frem.

Brian Holms sigtelse i sexsag spreder sig til udlandet
Brian Holms sigtelse i sexsag spreder sig til udlandet

- Jeg skal være ærligt at sige, at vi ville være godt have været sådan en sag foruden. Men nu er den her, og Brian har været et mandfolk. Han er stået frem og er klar til at tage de tæsk, der ligger i sagen. Men han forsvarer sig også, for han siger, at han er uskyldig, siger formanden.

LÆS OGSÅ: Står selv frem: Brian Holm sigtet i sex-sag

LÆS OGSÅ: Cykelboss stemt ind på Frederiksberg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Akavet afvisning: Se hvad der sker,...
bt.dk
Præster modsiger kendt debattør: Nej,...
bt.dk
Politiet i aktion på skole...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx