30/09-13 22:44

Derfor havner håndværkere på førtidspensionDerfor havner håndværkere på førtidspension

Håndværkere med blå kedeldragter har fysiske lidelser.

storybild

Arkivfoto. De viste på billedet har ikke noget med historien at gøre. (Billede: Polfoto)

Depression, posttraumatisk stress og andre psykiske lidelser fylder væsentlig mindre end sygdommme i bevægeapparatet i førtidspensionsstatistikken for håndværkere, end hvad der er tilfældet, når man kigger på hele bygge- og anlægsbranchen. Det indikerer tal fra PensionDanmark, hvor de timelønnede håndværkere fylder meget, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- De medlemmer, vi har, er overordnet set de rene håndværkere - dem med blå kedeldragter, som vi siger. Vi kan konstatere, at blandt de både faglærte og ufaglærte håndværkere, vi har som medlemmer, fylder psykiske lidelser relativt lidt, hvorimod det er bevægeapparatsygdomme, der er den helt overvejende årsag til førtidspension, siger direktør i PensionDanmark Jens-Christian Stougaard.

LÆS OGSÅ: Stort antal unge håndværkere står uden job

LÆS OGSÅ: Politiet: Uffe Holm brugte ulovlig arbejdskraft

13 procent af nytilkendelserne blandt pensionskassens medlemmer i bygge- og anlægsbranchen i 2012 skyldes psykiske lidelser, mens Ankestyrelsens tal viser, at det for hele bygge- og anlægsbranchen er hele 23,6 procent - altså knap hver fjerde - som får tildelt pensionen på grund af psykiske sygdomme.

Kilde: Licitationen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Prins Vincents reaktion på 'Andens'...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx