29/03-15 14:00

Thorning inviterer Merkel på forårsbesøgThorning inviterer Merkel på forårsbesøg

Den tyske kansler kommer for første gang på officielt besøg hos Helle Thorning-Schmidt.

storybild

(Billede: Polfoto)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får i slutningen af april besøg af en af de absolutte sværvægtere i europæisk politik, når Angela Merkel lægger vejen fordi København.

- Vi mødes med jævne mellemrum, og vi har en lang række ting, vi gerne vil tale om, fortæller Helle Thorning-Schmidt til Jydske Vestkysten og uddyber:

- Alt lige fra sikkerhedssituationen i Europa til den økonomiske situation i Europa og til dansk-tyske bilaterale forhold.

Statsministeren vil benytte lejligheden til at understrege den danske regerings opbakning til Femern-forbindelsen, som den seneste tid har været til debat i danske og tyske medier, efter at prisen endnu engang er steget.

- Jeg vil da nævne Femern-forbindelsen og fortælle hende, hvor begejstrede vi er for det projekt, siger Thorning.

Sidste sommer besøgte Thorning den tyske kansler i Berlin i, hvad iagttagere betragtede som en reklamekampagne før fordelingen af EU-topposter.

Merkel uddelte ved den lejlighed store verbale roser til Thorning.

- Den danske statsminister er en fantastisk statsminister, og jeg har fået indtryk af, at hun er glad for sit job derhjemme, sagde kansleren dengang.

Det blev som bekendt ikke til et EU-job for Thorning, som nu i stedet forsøger at opnå genvalg som statsminister ved det kommende valg.

Angela Merkel var også en af de regeringsledere, der tog kontakt til Thorning og udtrykte sympati og støtte efter skudangrebene i København den 14.-15. februar.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx