Af - 22/04-15 11:32; Opdateret: 22/04-15 11:54

Hudlæge: 'Shot Glass Challenge' kan måske give hænge-læberHudlæge: 'Shot Glass Challenge' kan måske give hænge-læber

Populær trend kan give varige skader på dit hudvæv, hvis du gør det igen og igen.

Bildstrecke im Grossformat »

Trenden er især inspireret af Kylie Jenner.

I øjeblikket hærger trenden med at forstørre sine læber på dramatisk vis. På sociale medier er det især under hashtags som #KylieJennerChallenge (med henvisning til den amerikanske reality-kendis Kylie Jenners fyldige mundtøj) og #ShotGlassChallenge.

Unge vil have fyldige læber, men her går det galt!
Unge vil have fyldige læber, men her går det galt!

Her tager man ganske enkelt et shotglas eller en flaske, får læberne indenfor og suger til, så der opstår en vakuum-effekt. Når man befrier læberne, vil de være forstørret dramatisk.

Hudlæge Erik René Obitz har set nærmere på videoer og billeder af unge, der forsøger sig med læbe-tricket. Han mener ikke, der burde ske det store, hvis man prøver tricket en enkelt gang eller to. Men bruger man metoden igen og igen til at få større læber, vil det måske kunne gøre skade.

- Der er jo ikke undersøgelser eller videnskabelige forsøg med netop dette. Men min umiddelbare vurdering er, at når man ekspanderer væv kraftigt og hurtigt, som det gøres her, igen og igen, så vil vævet kunne strække sig og blive slappere, siger Erik René Obitz, der kender det område særlig godt, da han har en klinik, hvor han tilbyder læbeforstørrelse med såkaldte ‘fillers’.

Han forklarer, at effekten af #KylieJennerChallenge opstår, fordi det kraftige sug resulterer i ansamling af væske og blod i læberne. De ‘blå mærker’ som mange fremviser er i virkeligheden sugemærker.

- Det er blodudtrædninger, fordi det bløder i huden på grund af den kraftige sugning. Det er et sugemærke, og det kan tage op til to uger, før det forsvinder, lyder det fra hudlægen.

TV: Vanvidstrend er kommet til Danmark: Sådan får du fyldige kendis-læber
TV: Vanvidstrend er kommet til Danmark: Sådan får du fyldige kendis-læber

Se danske Tabita afprøve trenden her. Hendes budskab er: LAD VÆRE.

Danske Irina Babenko har også forsøgt sig.Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx