Af - 26/02-16 07:25; Opdateret: 26/02-16 10:08

Qvortrups analyse: Pape giver sig ikkeQvortrups analyse: Pape giver sig ikke

Pape lader sig ikke skræmme af Løkkes ”bulldozer”, og Eva Kjer Hansen kommer til at trække sig af sig selv, vurderer metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup.

Bildstrecke im Grossformat »

Konflikten omkring miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) skæbne ovenpå beskyldningerne om vildledelse af Folketinget i forbindelse med Landbrugspakken spidsede torsdag yderligere til.

De Konservative fastholder deres mistillid til Ministeren og i et interview foretaget af Henrik Qvortrup for DK4 gav De Konservatives formand Søren Pape Poulsen udtrykkeligt udtryk for, at partiet i hvert fald ”dør med støvlerne på”, hvis det hele skulle ende i et nyt folketingsvalg, der sender partiet under spærregrænsen.

Pape til Q: Parat til at dø med støvlerne på
Pape til Q: Parat til at dø med støvlerne på

Også Eva Kjer Hansen har tilsyneladende tænkt sig at "dø med støvlerne på", idet hun torsdag gav udtryk for, at hun først forlader sin post, hvis et mistillidsvotum stemmes igennem i folketingssalen næste onsdag.

- Det interessante er, at Pape ikke er til at hugge og stikke i. Hvis han planlagde at påbegynde en nedstigning af et træ, ville vi nok have set de første tegn på det i dag (torsdag, red.). Der er ingen tegn på det, siger han.

Folketinget vedtager landbrugslov under tillidskrise
Folketinget vedtager landbrugslov under tillidskrise

Og det er ifølge Qvortrup ”Løkkes store fejlkalkyle”.

- Det, man kan konstatere er, at Løkke har problemer, fordi han har spillet for højt spil. Han troede, han kunne bruge samme taktik over for Pape som over for Kristian Jensen i sin tid. Hvis noget skærper til, så tromler han – og får som regel sin vilje. Men Pape og De Konservative lod sig ikke skræmme ved synet af hans ”bulldozer”, siger han.

Om onsdagens mistillidsafstemning siger Qvortrup:

- Hvis det kommer til en afstemning, vælter regeringen. Men jeg ser det som mest sandsynligt, at Eva Kjer Hansen trækker sig lige før afstemningen, vurderer han.

Eva Kjer styrer mod konfrontation om mistillid
Eva Kjer styrer mod konfrontation om mistillid

Folketingets formand: Eva Kjer følger grundloven
Folketingets formand: Eva Kjer følger grundloven

LÆS OGSÅ: Eva Kjer er med på sidelinjen til blå forhandlinger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx