18/03-16 13:46

Ombudsmand pauser granskning af offentlighedslovOmbudsmand pauser granskning af offentlighedslov

Politikerne forhandler omstridt offentlighedslov, og derfor sætter Ombudsmanden sin undersøgelse i bero.

storybild

Folketinget stemte om offentlighedsloven i juni 2013. (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Den er blevet kendt som "mørklægningsloven" og har fået skarp kritik for at gøre det alt for vanskeligt for medier og dermed offentligheden i al almindelighed at få at vide, hvad der foregår i centraladministrationen.

Den ikke længere helt så nye offentlighedslov, der blandt andet indeholder den omstridte bestemmelse om, at dokumenter, der er beregnet til ministerbetjening, har gennem et stykke tid været under lup hos Ombudsmanden.

Men han sætter nu sin generelle undersøgelse af ministeriernes brug af meroffentlighedsprincippet i ministerbetjeningssager i bero.

- Det sker for ikke at risikere at "kortslutte" de aktuelle politiske drøftelser om tema og tidspunkt for evaluering af den nye offentlighedslov, forklarer Ombudsmanden i en pressemeddelelse.

Ombudsmanden understreger, at behandlingen af klagesager fortsætter uændret.

Ombudsmandens beslutning har heller ikke betydning for generelle undersøgelser af spørgsmål om offentlighedsloven, som ikke er knyttet til de aktuelle politiske drøftelser.

For eksempel viderefører Ombudsmanden en allerede iværksat undersøgelse af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx