Af - 06/06-15 13:33

Politikere raser mod salafist efter dramatisk TV2-interviewPolitikere raser mod salafist efter dramatisk TV2-interview

Salafisten Adnan Avdic opfordrer muslimer til at lade være med at stemme til folketingsvalget 18. juni. - Skrid ud af vores land, lyder det fra flere politikere.

storybild

- I helvede med grundloven, lød det flere gange fra salafisten Adnan Avdic, da han fredag aften i TV2 News blev interviewet om, hvorfor han, sammen med en række andre, har været på gaden for at opfordre muslimer til ikke at stemme ved folketingsvalget den 18. juni.

Interviewet har fået en lang række politikere til at reagere voldsomt. På Facebook skriver Socialdemokraten Dan Jørgensen:

- Hvis man hader demokratiet hører man nok ikke hjemme i DK. Vi elsker nemlig demokratiet! Og der kommer aldrig sharia-lovgivning her. Så ja; min besked til salafister og andre rabiate typer er: Smut ud af landet.

Død attentatmand hyldes af kendt salafist: Han er en helt
Død attentatmand hyldes af kendt salafist: Han er en helt

Den besked er Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl enig i.

- Vil man ikke det danske samfund, så synes jeg, at man skal bosætte sig under andre himmelstrøg,« skriver han på Facebook.


Inger Støjberg, politisk ordfører for Venstre, mener ligeledes, at salafister som Adnan Avdic og Hizb ut-Tahrir ikke hører hjemme i Danmark.

- Det er en gruppe, der ikke skyr mange midler, når det handler om at true sig frem her i livet. Vi ved, at de går rundt i ghettoerne og er meget verbalt hårde over for de muslimer, der ønsker at stemme, siger Inger Støjberg.

- De hører ganske enkelt ikke hjemme i Danmark, og det har jeg sagt i årevis. Den gruppe har lavet sådan en fra- og tilvalgsmodel. De har tilvalgt alt, hvad der handler om sociale ydelser og goder og fravalgt alt, der handler om at bidrage på arbejdsmarkedet og at bidrage til demokratiet.

Minister: Ignorér det
Også justitsminister Mette Frederiksen (S) har reageret på interviwet.

Hun opfordrer alle danske muslimer til at stemme og ignorere den fundamentalisme, som kommer fra de antidemokratiske, islamistiske organisationer Hizb ut-Tahrir og Kaldet til Islam.

- De organisationer er med til at grave grøfter og underminere integrationen. De er dybt skadelige for vores samfund. Alle kræfter i vores samfund skal tage afstand fra dem, og det skal vi gøre i forening.

Ifølge Mette Frederiksen skader de to organisationer og deres budskaber de muslimer her i Danmark, der passer deres arbejde og er en del af det danske samfund.

- Det skader Danmark. Den strømning, som er så udemokratisk, som vi ser her, er til skade for vores samfund. De er udemokratiske i deres tankesæt, og det de formidler.Wilders: Jeg kommer til Bornholm og holder islam-kritisk tale
Wilders: Jeg kommer til Bornholm og holder islam-kritisk tale

Khader: Retsforfølg prædikanterne
Ifølge den konservative folketingskandidat Naser Khader, er det vi nu hører om kun toppen af islamist-bjerget.

- Vi skal være glade for, at de nu udtaler sig offentligt. Det har hele tiden været svært at få dem til at sige, hvad de mener. Men med det som de nu siger offentligt tænk så på, hvad de siger til de unge mennesker i moskeerne, siger han.

Han mener, at det er vigtigt at få stoppet hadprædikanterne og få dem retsforfulgt.

Politiske reaktioner på attentatforsøg: - Ytringsfrihed under angreb
Politiske reaktioner på attentatforsøg: - Ytringsfrihed under angreb

- I deres prædikerne opfordrer de til vold, og derfor kan de retsforfølges. Derudover skal vi gøre alt for at holde dem væk fra unge og teenagere. De her mænd er rollemodeller for mange unge. De betragtes ikke som tosser i miljøet, siger han.

Der er ifølge Naser Khader 120 bedesteder i Danmark. Fem af dem er salafistiske - for eksempel Heimdalsgade på Nørrebro og Grimhøjmoskeen i Aarhus.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx