18/03-18 13:50; Opdateret: 18/03-18 14:50

24-årig dansker i vildt rekordforsøg på surfbræt - er nu halvvejs i Norge24-årig dansker i vildt rekordforsøg på surfbræt - er nu halvvejs i Norge

Danske Casper Steinfath er søndag middag mere end halvvejs i sit rekordforsøg på surfbræt over Skagerrak.

storybild

Casper Steinfath før starten fra Kjul Strand ved Hirtshals søndag den 18. marts 2018 kl. 01.20. (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

København. Danske Casper Steinfath er godt på vej til at skrive sig ind i rekordbøgerne som den første, der krydser Skagerrak på et surfbræt.

Han stævnede ud fra Hirtshals klokken 01.20 natten til søndag, og søndag middag er han mere end halvvejs på ruten til norske Kristiansand.

- Jeg har det rigtig godt lige nu. For en time siden ramte jeg en mur rent energimæssigt. Jeg følte mig dvask.

- Men da jeg fik at vide, at jeg var halvvejs og pludselig kunne se min destination, fik jeg et vildt kick, fortæller Casper Steinfath ifølge en pressemeddelelse over radioen til sit følgehold.

Steinfath er i løbende radiokontakt med sit team, der befinder sig i en følgebåd bag den 24-årige danskers surfbræt.

Med om bord er Ole Wejse Svarrer, der står for kontakten til pressen. Han fortæller, at rekordforsøget går efter planen, og at både vejr og vind er med danskeren.

- I nat (natten til søndag, red.) var havet frådende og bølgerne ret heftige. Men nu skinner solen fra en skyfri himmel, og der er fuldstændig havblik, lyder det fra Ole Wejse Svarrer.

Casper Steinfath er firedobbelt verdensmester i disciplinen stand up paddling, hvor man står let foroverbøjet på surfbrættet og padler sig frem.

Det er anden gang, han forsøger at krydse Skagerrak. Sidste år gik det i vasken bare 12 kilometer fra målet, da en kuling truede med at blæse ham ud af kurs.

Denne gang er vejrudsigten med ham, og hvis alt går efter planen, vil han nå målet mellem klokken 20 og 24 søndag aften.

Den seneste måned har Steinfath trænet intensivt og stået op klokken tre hver morgen for at vænne kroppen til at padle om natten.

- Det er en vanvittig mental udfordring at stå der helt alene. Man skal virkelig arbejde med sin psyke. Det gør han ved at sætte sig nogle små delmål, fortæller Ole Wejse Svarrer.

At rekordforsøget gennemføres nu og ikke om sommeren, er ingen tilfældighed, siger han.

- Casper er den type, der hele tiden sætter sig nogle vilde mål for at bevise, at man kan meget mere, end man lige går og tror.

- Derfor har han valgt at gøre det nu, hvor det er koldt og mørkt, og hvor udfordringen er større, siger Ole Wejse Svarrer.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx