Af JENS ANTON HAVSKOV HANSEN - 15/06-17 18:47; Opdateret: 15/06-17 19:07

Kommune om bortført fireårig: Hun blev løftet over hegnet - vi beklager dybtKommune om bortført fireårig: Hun blev løftet over hegnet - vi beklager dybt

En fireårig pige blev torsdag kidnappet fra Børnehuset Snogebæksvej i Hasle, Aarhus.

storybild

(Billede: Alarm112midtjylland)

Søren Aakjær, chef for skoler-, dag- og fritidstilbud i Aarhus Kommune, beklager dybt, at det – som det skete onsdag ved middagstid i Børnehuset Snogebæksvej i Hasle - kunne lade sig gøre for en udefrakommende at bortføre et lille barn fra en af kommunens institutioner.

»Det er klart, at hovedansvaret for det her ligger hos den, der har begået dét, som politiet har rejst sigtelse for. Men når det er sagt, så er det, overordnet set, vores ansvar. Børnene er jo i vores varetægt, og derfor har vi også ansvaret for at passe godt på dem,« siger Søren Aakjær til bt.dk.

Når det overhovedet kunne ske, at en fireårig pige kunne blive kidnappet ved højlys dag, skyldes det, at den lille pige var uden for synsvidde af den eller de pædagoger, som befandt sig på institutionens legeplads, da hun blev taget med.

»Som jeg har forstået den foreløbige redegørelse, så har pigen befundet sig bag et legehus på det pågældende tidspunkt og har derfor ikke været inden for synsvidde for personalet. I ly af legehuset er pigen så blevet løftet over hegnet udefra. Hegnet er 90 centimeter højt, og politiet har beskrevet, at det er en udefrakommende, som har rakt armene ind over hegnet og løftet hende ud på den anden side,« siger han.

Søren Aakjær forklarer videre:

»Børn har i nogle situationer behov for at kunne trække sig lidt og gå for sig selv og ikke være overvåget hele tiden, og derfor er der områder på legepladsen, hvor de har mulighed for det. Men om det her giver anledning til at ændre nogle procedurer, er det endnu for tidligt at sige noget om. Vi er nødt til at få en meget detaljeret redegørelse for forløbet. Som organisation har vi det overordnede ansvar, og vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at noget lignende skulle ske igen,« fastslår han.

Den ulykkelige hændelse i Børnehuset Snogebæksvej i Hasle i det vestlige Aarhus skete kort efter middagstid onsdag i forbindelse med et skifte, hvor vuggestuebørnene netop var færdige med at sove til middag, mens bl.a. den fireårige pige stadig var udenfor på legepladsen.

Det gik meget hurtigt op for pædagogerne, at hun var væk, og en stor eftersøgning blev sat i gang. Hun vendte selv tilbage til institutionen efter cirka en time. Men var ulykkeligvis ifølge Østjyllands Politis sigtelse i mellemtiden blevet udsat for seksuelt overgreb af en 33-årig mand, som bor tæt på børnehuset.

Aarhus Kommune har sat et kriseberedskab ind, så både pædagoger, forældre og børn kan få støtte og hjælp både i dag og i morgen. Fredag bliver der endvidere holdt møde med personalet og forældrene til børnene, som der er cirka 60 af på stedet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx