Af - 06/12-16 14:36

Derfor skal du putte smør og kanel på risengrøden i DENNE rækkefølgeDerfor skal du putte smør og kanel på risengrøden i DENNE rækkefølge

Hvis du går op i, hvordan din mad præsenterer sig, og hvis du gerne vil have så varm mad som muligt, skal du drysse kanelsukker på risengrøden før smørklatten.

Bildstrecke im Grossformat »

Sulten? Så bliver du det nu.

Den gør ganen blød. I hvert fald hvis man skal tro en kendt julesang.

Risengrød er en populær ret op til jul, men hvordan skal den serveres?

Skal smørklatten på før kanelen, eller skal den hvide grød drysses med kanelsukker, før den gule klat kommer ind i billedet?

- Det er et spørgsmål, som folk har en meget forskellig holdning til. Selv bare min hustru og jeg kan ikke blive enige, så vi serverer vores risengrød på hver vores måde, siger Daniel Røde, der er selvudnævnt juleekspert, fordi han står bag Danmarks største juleblog.

Mettes datter gjorde rystende fund i risengrød: Det kunne have gået frygteligt galt
Mettes datter gjorde rystende fund i risengrød: Det kunne have gået frygteligt galt

Han foretrækker selv den version, hvor smørklatten kommes på efter kanelen.

- Det er bare sådan, jeg altid har gjort. Det er en tradition, og i især julen handler det jo om at dyrke traditionerne, siger juleeksperten til metroxpress.

Han synes dog også, at hans måde at servere risengrøden på ser flottest ud. Hvis smørklatten drysses over med kanelsukker, forvinder den nemlig under den brune overflade.

- Det får kanelen til at se mærkelig ud, og man får ikke den gule top på grøden. Man spiser jo også med øjnene, så æstetikken spiller en væsentlig rolle, siger Daniel Røde, der udover sin juleblog underviser folkeskoleklasser i madkundskab.

Snart kan du købe mad på klods i disse danske supermarkeder
Snart kan du købe mad på klods i disse danske supermarkeder

Men der er også andre grunde til, at du bør drysse kanelen på grøden som det første.

Ifølge ernæringsekspert Per Brændegaard holder risengrøden sig varm i længere tid, jo hurtigere kanelsukkeret kommes på. Kanelen virker nemlig som et varmeisolerende lag på den hvide grød.

Hvis risengrøden skal se pæn ud og holde sig smuk og varm længe, mens man hyggesnakker omkring julebordet, skal man først drysse kanelsukker på og derefter smørklat - og så ellers sidde og nyde synet.
Det siger Per Brændegaard til metroxpress.

Men hvis du har virkelig travlt og er helt ligeglad med, hvordan grøden præsenterer sig, er det mest effektivt at putte smørklatten på først. Sådan smelter den nemlig hurtigst.

Billedet viser en portion risengrød, hvor kanelen er kommet på før smøret.

Billedet viser en portion risengrød, hvor smørklatten er kommet på før kanelen.

LÆS OGSÅ: I dag skal du spise risengrød! Her er guiden til din weekend

LÆS OGSÅ: Her kan du få gratis risengrød i dag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zorniger føler med guld-konkurrenten:...
bt.dk
Danske virksomheder satser stort på...
bt.dk
'Jeg tror, andre anser mig for at...
bt.dk
'Diva'-Rikke afslører: Det skete der...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx