Af - 28/04-14 16:08; Opdateret: 28/04-14 16:24

Anne Mie går til kamp mod Rusland igenAnne Mie går til kamp mod Rusland igen

Anne Mie Roer Jensen, der sidste år blev fængslet efter protest mod olieboringer på den russiske olieboreplatform Prirazlomnya's boringer efter olie i Arktis, protesterer igen mod Rusland.

storybild


Greenpeace-skibet, Rainbow Warrior, er i disse timer på vej mod den russiske olietanker, Mikhail Ulyanov,der er på vej til Europa med den første ladning offshore olie fra de arktiske områder.

Skibet forventes at have omkring 500.000 tønder råolie til en værdi af omkring 250 millioner kroner.

- Vi tager ud og møder tankeren og følger den på dens videre færd mod Holland, hvor Total vil sende olien på raffinaderi med mindre nogle af Europas politikere hjælper Holland med at lave et forbud mod arktis olie i Europa, som vi synes de bør gøre med det samme, forklarer Arktis-ansvarlig i Greenpeace, Jon Burgwald til metroxpress.

Greenpeace afslører den første køber af russisk olie fra Arktis
Greenpeace afslører den første køber af russisk olie fra Arktis

Rainbow Warrior, som er Greenpeace's største aktionsskib forlod Holland i morges og forventer at møde den russiske olietanker i løbet af godt et døgns tid. Med ombord er den erfarne kaptajn, Peter Willcox, og styrmand Anne Mie Roer Jensen, som begge var fængslede i flere måneder i Rusland efter at have protesteret mod de russiske boringer efter olie i Arktis sidste efterår.

- Anne Mie har det godt igen efter fængselsopholdene, og Greenpeace er ikke mere bange for russerne end, at vi vil blive ved med at gøre opmærksom på hvor helt unødvendige og katastrofalt farlige for mennesker, dyr og miljø boringerne i Arktis er, uddyber Jon Burgwald.

Rainbow Warrioer er sejlet ud på den nye protestsejlads mod Rusland, efter at Greenpeace søndag afslørede, at køberen af den første ladning nogensinde af olie fra Arktis er det franske energiselskab Total.

Putin sælger nu olie fra Arktis
Putin sælger nu olie fra Arktis

Total's administrerende direktør, Christophe de Margerie, har tidligere taget kraftigt afstand fra boringer i Arktis, som han har kaldt ' en skandale

Greenpeace kalder i dag købet for 'hykleri' og kritiserer også selskabet for at styrke Putins rolle på det internationale energimarked på et tidspunkt, hvor både USA og Europa diskuterer yderligere sanktioner mod Putin og reducering af det energipolitiske samarbejde på grund af krisen i Ukraine.

Gazprom begynder olieproduktion i Arktis
Gazprom begynder olieproduktion i Arktis

Anne Mie på vej mod amnesti - kommer hjem
Anne Mie på vej mod amnesti - kommer hjem

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx