20/09-13 18:11

SF'er sat på plads i sag om ulovlige hundeSF'er sat på plads i sag om ulovlige hunde

Trods uenigheder med regeringen om hundeloven vælger retsordfører for SF, Karina Lorentzen at følge trop.

storybild

Karina Lorentzen følger nu regeringens linje i spørgsmålet om ulovlige hunde (Billede: Polfoto)

SF's retsordfører, Karina Lorentzen, har valgt at følge regeringens linje omkring den omdiskuterede ændring af hundeloven. Det sker på trods af, at hun har kæmpet for, at listen over 13 ulovlige hunderacer skulle afskaffes.

Fødevareminister Karen Hækkerup (S) fremlagde fredag sit og regeringens forslag til en ændret hundelov, hvor de 13 racer fortsat er stemplet ulovlige.

- Jeg har arbejdet i en anden retning, end regeringen har gjort, men jeg må erkende og acceptere, at regeringen er blevet enig om en anden linje. Jeg anser nu diskussionen om at ophæve listen over de ulovlige hunderacer som lukket, siger Karina Lorentzen.

Karen Hækkerup har udtalt, at de 13 ulovlige hunderacer er højt repræsenterede i statistikken over bid, selvom de kun udgør en samlet andel på omkring to procent af alle hunde i Danmark. Derfor mener regeringen, at man skal bevare listen.

40 procent af i alt 157 bid, der er blevet registreret siden skærpelsen af hundeloven i 2010, kommer fra disse racer, siger ministeren.

Men Karina Lorentzen er på linje med Dyrlægeforeningen og Dyrenes Beskyttelse, der mener, at man bør kigge på hundeejeren frem for hunderacen. Dyrenes Beskyttelse har kaldt ændringsforslagene i hundeloven for en lappeløsning.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over, at vi bevarer forbudslisten i sin nuværende form. Det er ikke, fordi jeg ikke erkender problemet med farlige hunde, men jeg mener, at fokus skal lægges på ejeren.

- Når en hund bider eller er dårligt opdraget, handler det om ejeren, siger Karina Lorentzen.

Trods uenigheden tager SF's retsordfører lovforslaget til efterretning.

- Jeg arbejder nu i en retning, hvor man må forsøge at forbedre retssikkerheden for de mennesker, der har de her hunde. Der har været et omvendt bevisbyrdekrav, der stiller hundeejere med blandingsracer meget ringe, siger hun.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
Topadvokat advarer efter særlig dom:...
bt.dk
Rygterne nåede præsidentens øre: Nu...
bt.dk
Her er de nye fleksrenter: Se om dit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx