Af - 24/04-14 20:53

Minister genstarter rygterne: Skal hun tage over efter Thorning?Minister genstarter rygterne: Skal hun tage over efter Thorning?

Udtalelser fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen sætter på ny gang i debatten om Socialdemokraternes næste formand.

storybild

Thorning og Frederiksen har i dag begge betonet i medierne, at de ikke er uenige. Alligevel bliver beskæftigelsesministerens udtalelser tolket som om hun er ved at køre sig selv i stilling som partiets næste formand. (Billede: Polfoto/Jens Panduro/arkiv)

Det skader ikke at have studeret vilde stammer, hvis man skal samle Socialdemokraterne.

Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen – der selv har læst Afrika-studier på universitetet – i et interview med Børsen i dag.

Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret
Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret

Og den udtalelse fik snakken om, at Frederiksen selv skal være partiets næste formand, til at blusse op igen i flere medier. Selv understreger hun i et interview med TV2 News, at hun bakker op om statsminister Helle Thorning-Schmidt, men udtalelserne er alligevel en indirekte kritik af S-toppen, vurderer Børsens politiske kommentator Helle Ib:

- Det er da tydeligt, at hun som en central socialdemokrat har behov for at fortælle vælgerne lidt mere bredt, hvad det er, hun står for, og hvad det er for en linje, man kan forvente med hende, siger hun til Ritzau.

Redaktør: Socialdemokraterne venter på Thornings afgang
Redaktør: Socialdemokraterne venter på Thornings afgang

Helle Ibs kollega på Berlingske, Thomas Larsen, mener til gengæld, at det er medierne, der får alt, hvad Mette Frederiksen siger, til at handle om, at hun er partiets kronprinsesse:

- Det er åbenlyst, at Mette Frederiksen næsten ikke kan sige noget længere til medierne, uden at det bliver læst ind i et opgør med Helle Thorning-Schmidt og i fortællingen om, at hun nok ikke kan vente med at få formandsposten i Socialdemokratiet, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

- Men hvis folk som hende, der stadig har evnen til at nå ud til vælgerne, også begynder at tie stille, så vil Socialdemokratiet for alvor komme i dybe problemer. For det er helt tydeligt, at partiledelsen med Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon (S) i spidsen ikke formår at nå ud til vælgerne, tilføjer Thomas Larsen.

LÆS OGSÅ: Mette F forsvarer Thorning: Stop den ensidige kritik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx