26/10-17 11:33; Opdateret: 26/10-17 12:27

Anklager om tiltalt præst: Han går efter de svagesteAnklager om tiltalt præst: Han går efter de svageste

En tidligere præst er dybt manipulerende, siger anklager i sag om overgreb på unge på Vestsjælland.

storybild

Holbæk. Hvis man i årene 2006-2016 var ung i den vestsjællandske landsby Tømmerup, var præstegården stedet at hænge ud.

I præstens hus kunne man slappe af, drikke alkohol og ryge hash. Og måske vigtigst af alt kunne man føle sig som noget helt specielt i selskab med byens ungdommelige og vellidte præst.

Problemet er imidlertid, at det langt fra stoppede her. Den i dag 47-årige mand kunne ikke få nok, hævder anklagemyndigheden, når han igen og igen forgreb sig seksuelt på de unge.

- D (den tiltalte, red.) har, hvad jeg vil kalde et særligt talent for at spotte særligt udsatte børn og unge, siger specialanklager Anja Lund Liin torsdag i Retten i Holbæk.

- Men de unge fandt ikke bare et sted, hvor man kunne være ung. De fandt også et sted, hvor de måtte tåle utallige overgreb. Det var helt sikkert, at hvis man sagde fra, så var man ikke længere noget specielt.

Gennem årene skal den nu tiltalte have haft sex med syv børn i alderen 12-17 år, herunder både anale og vaginale samlejer. I flere tilfælde optog han det på film. Andre fem drenge skal have fået deres blufærdighed krænket.

Den tiltalte erkender at have haft sex med flere unge, men han hævder, at de selv var helt med på den.

Det tror specialanklager Anja Lund Liin ikke på. Hun henviser til, at flere af de unge tilsyneladende har været fuldstændig forblændet af præsten, og at han har bildt dem alle ind, at netop han eller hun var noget helt unikt.

"Når vi har sex, ser jeg det som noget dybere, og det gør vores venskab til noget helt særligt", skal præsten eksempelvis have skrevet til en 16-årig dreng, da han forsøgte at slippe for at dyrke sex med den tiltalte.

- Han lyver, udnytter og bedrager på det groveste, konkluderer specialanklager Anja Lund Liin og kalder præsten "dybt manipulerende".

Hun påpeger, at flere af de krænkede selv i tiden efter politianmeldelsen har forsøgt at forsvare den tidligere præst.

"Jeg vil beskytte dig til hver en tid. Jeg håber, det bliver os for altid", skal en 13-årig pige have skrevet i en hilsen til den tiltalte.

Retten i Holbæk ventes at afsige kendelse om skyld 10. november klokken 13. Mandag 13. november mødes parterne så igen - denne gang for at høre anklager og forsvarers bud på en passende straf.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lille studie: Kvinder kan få orgasmen...
bt.dk
LIGE NU: Formand ringet ind til...
bt.dk
Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Kom hjem til indbrud, en klippet hæk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx