Af Ritzau - 29/03-17 14:07; Opdateret: 29/03-17 14:29

Odense-borgmester får ekstra beskyttelse efter bandehændelseOdense-borgmester får ekstra beskyttelse efter bandehændelse

Borgmester Peter Rahbæk Juel blev i sidste uge passet op af medlemmer fra Black Army. Nu styrkes sikkerheden.

storybild

Peter Rahbæk Juel (S) har fået politibeskyttelse efter en hændelse med banden Black Army. (Billede: Presse Og Formidling, Ucl)

Fyns Politi har valgt at opgradere sikkerheden omkring borgmesteren i Odense, Peter Rahbæk Juel (S).

Det sker, efter at borgmesteren blev passet op af medlemmer fra banden Black Army i sidste uge.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Det var torsdag aften i sidste uge, at Peter Rahbæk Juel blev passet op af medlemmer fra Black Army på en tankstation på Nyborgvej i Odense.

Dagen efter anmeldte borgmesteren episoden til Fyns Politi.

- Episoden opstod, efter at borgmesteren gennem flere uger har været en markant figur i debatten om kriminelle bander, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

- Med baggrund i dette og den aktuelle bandesituation i Odense har Fyns Politi nu valgt at midlertidigt opgradere sikkerheden omkring borgmesteren, lyder det.

Peter Rahbæk Juel har også selv kommenteret den opgraderede beskyttelse på sin Facebook-profil.

- Derfor vil jeg i en periode have politibeskyttelse. Det er naturligvis en omvæltning, der gør indtryk. Men jeg sætter stor pris på, at der er nogen, der passer godt på mig.

- Samtidig vil jeg også gerne understrege, at mine daglige gøremål fortsætter. Jeg er til møder, på gaden og generelt - som altid - ude blandt folk for at lytte. I Odense står vi sammen – også mod banderne, skriver borgmesteren.

I februar kunne Fyens Stiftstidende berette, at flere tatovører i Odense skulle være blevet truet til at aflevere penge til bandemedlemmer.

Formanden for brancheforeningen Professionelle Danske Tatovører, Lars Pedersen, fortalte, at han havde været i kontakt med fem tatovører, der skulle være blevet afpresset.

Og i sidste uge blev tre mænd så tiltalt for at afpresse ejerne af en tatovørforretning i byen. Kravet var ifølge anklageskriftet, at de skulle betale penge til banden Black Army.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Fire skiløbere frygtes døde i lavine
bt.dk
Stærkt! Dansk succesduo spiller sig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx