Af - 30/05-15 16:19

Bøderegn over buspassagerer i AarhusBøderegn over buspassagerer i Aarhus

Buskontrollørerne i Aarhus har været fremme med bødehæfterne over tusind gange mere end ved samme tid sidste år.

storybild

I Aarhus er der bøderegn over buspassagererne, efter Midttrafik har hyret et privat vagtværn til at indkræve afgifterne. (Arkiv). (Billede: Polfoto/DITTE LYSGAARD HOLM)

I Aarhus har buskontrollørerne indtil videre i år udstedt 7037 bøder. Der var kun udstedt 6159 bøder på samme tidspunkt sidste år og det er en stigning på næsten 14,5 procent.

Sidste år blev et privat vagtværn hyret af Midttrafik til at kontrollere billetter og de har vist sig at være yderst effektive.

- Vi forventer, at de kontrollerer 5000 busser månedligt, siger Mette Julbo, vicedirektør i Midttrafik og forklarer, at der bliver delt flere bøder ud end dengang selskabet selv stod for at udstede bøderne.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det er dog svært at sige, hvem og hvor der snydes mest, men at de har holdt øje med, om det har været bestemte ruter og gået målrettet derefter.

- Jeg ved, at der i 2012 var et tidspunkt, hvor man på sociale medier kunne læse, at man kunne betragte Aarhus som gul og gratis, når det kom til offentlig transport og hvor studerende kalkulerede med at køre sort, men det er ikke noget, vi kan bekræfte, sker, siger hun.

Peter Bonfils sidder i byrådet for Enhedslisten og håber, man vil gøre det lettere for passagererne at undgå bøder:

- Man skal selvfølgelig betale sin bøde, men vi har brug for en billigere billetering i Aarhus ligesom det kan være besværligt at komme til at klippe, fordi busserne er fyldt op.

På trods af de mange bøder, var det sidste år kun en tredjedel, der betalte sin bøde, før 1. rykker. Herefter overgår den til kommunen og SKAT.

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx