Af - 20/03-16 18:04

Qvortrup: Anker stod for noget som politikere ikke har i dagQvortrup: Anker stod for noget som politikere ikke har i dag

Anker Jørgensen repræsenterede noget ægte, som nutidens politikere har svært ved at leve op til, siger metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

Bildstrecke im Grossformat »

Den tidligere statsminister Anker Jørgensen var Socialdemokrat af hele sit hjerte og repræsenterede en ægthed, som nutidige, danske politikere har svært ved at leve op til. Det mener metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

Tidligere statsminister Anker Jørgensen er død
Tidligere statsminister Anker Jørgensen er død

- Ingen tvivlede på, at Anker Jørgensen var ægte. Han repræsenterede en autencitet i alt, hvad han gjorde, og fordi han var så rodfæstet i sit parti, troede folk på ham, lyder det fra Henrik Qvortrup.

På Twitter og Facebook har flere ytret, at den sidste, ægte socialdemokrat døde med Anker Jørgensen, fordi S-politkere i dag i fællesskab har givet afkald på socialdemokratiske kerneværdier. Til det siger Henrik Qvortrup:

- Jeg spørger selv lidt ind til det på Twitter, og selvom det er en lidt nem konklusion, så må man bare sige, at han repræsenterede den klassiske forestilling om det at være socialdemokrat. Hans autencitet har S-politkere - eller politikere generelt - svært ved at finde frem i dag, og det er vel også derfor, vi ser al den politikerlede i dag. Det gjorde man ikke dengang, siger Henrik Qvortrup.

Twitter: Politikernes sidste ord til Anker Jørgensen
Twitter: Politikernes sidste ord til Anker Jørgensen

Frank Jensen: Anker var ham alle var på fornavn med
Frank Jensen: Anker var ham alle var på fornavn med

At Anker Jørgensens ægthed gjorde ham til en god politiker, er der ifølge Qvortrup ingen tvivl om. Om det også gjorde ham til en god statsminister, ved den politiske kommentator ikke?

- Nu skal man selvfølgelig passe på, at man ikke siger noget upasende, her kort efter han er død, men Anker Jørgensen vil nok snarere blive husket for sin ærlighed, sin ægthed og autencitet, end for at han var en knusende dygtig statsminister.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorph: Hver dag lægger de...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Afslører superstjernens årelange...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx