Af Ritzau - 21/01-14 12:30; Opdateret: 21/01-14 12:52

DR Sporten fyrer folk - P3 går hjemDR Sporten fyrer folk - P3 går hjem

To medarbejdere på DR Sporten står til afskedigelse. Medarbejdere forlænger arbejdsnedlæggelse.

Medarbejderne i DR Sporten fortsætter deres arbejdsnedlæggelse indtil onsdag klokken 09 i protest mod to varslede fyringer, skriver Mediawatch.

- Jeg kan bekræfte, at der er to, som er blevet "sindet" til fyring. Det betyder, at medarbejderen stadig har mulighed for at bruge perioden frem til afskedigelsen på at forhandle, siger Elle Klindt, tillidsrepræsentant ved Radioavisen og P3 Nyhederne, til fagbladet Journalisten.

Sportschef Jacob Kwon bekræfter over for Journalisten, at der er tale om to medarbejdere. Derudover er to medarbejdere blevet flyttet, og tre medarbejdere med tidsbegrænsede ansættelser er ikke blevet forlænget.

Medarbejderne på DR Sporten nedlagde arbejdet mandag eftermiddag i protest over, at der er varslet fyringer i forbindelse med den sparerunde, der blev meldt ud i forrige uge.

Besparelsen på DR Sporten lyder ifølge Mediawatch på mellem to og tre millioner kroner.

- Et underskud der er opstået på grund af uansvarlig ledelse og økonomistyring. Ledelsen har påtaget sig ansvaret, men det er udelukkende medarbejderne, der betaler prisen, skriver DR Sportens medarbejdere i en intern mail, som Mediawatch har set.

Arbejdsnedlæggelsen mandag betød, at håndboldlandskampen i Herning mellem Danmark og Ungarn blev dækket af P3 med en chef som kommentator.

De daglige sportsnyheder på DR1 klokken 22.20 "Sporten", der ligger i forlængelse af TV Avisen, blev aflyst.

Sidste år overskred DR Sporten ifølge Mediawatch sit budget med to til tre millioner, og for at undgå, at det samme sker i 2014, har afdelingen dermed skullet finde en række besparelser svarende til det beløb.

Strejken har nu spredt sig til P3, hvor medarbejdere netop har varslet, at de også strejker.Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx