Af Bo Norström Weile - 15/08-15 15:49

DF bakker op om S-forslag: Lad fængselsbetjente aflasteDF bakker op om S-forslag: Lad fængselsbetjente aflaste

DF, LA og K bakker alle op om Socialdemokraternes forslag om at lade fængselsbetjente overtage politiopgaver.

storybild

Som følge af terrorangrebet i København i februar har politiet fået mange ressourcekrævende ekstraopgaver. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Landets fængselsbetjente har de seneste par dage gjort opmærksom på, at de er klar til at påtage sig nogle af politiets opgaver. Udmeldingen kommer som et resultat af, at der ikke er særlig travlt i de danske fængsler, hvor flere celler står tomme.

Og ifølge Søren Espersen, der er fungerende retsordfører i Dansk Folkeparti, er det en god idé at lade de ledige fængselsbetjente hjælpe politiet.

Politikere:
Politikere: "Arbejdsløse" fængselsbetjente skal aflaste politiet

- Der er mange ting, som de kan hjælpe med. Det kunne være transport af fanger, paskontrol i lufthavnen eller nogle andre ting, der kan aflaste politiet, siger han til Ritzau.

Han fastslår, at Dansk Folkeparti er klar til at bakke op om forslaget, som Socialdemokraterne er kommet med i kølvandet på, at fængselsbetjentene selv har meldt sig klar til at påtage sig nye opgaver.

- Hvis Socialdemokraterne kommer med et forslag, så vil vi støtte det, fordi vi synes, det er en rigtig god idé, lyder det fra Søren Espersen.

Det er dog ikke meningen, at fængselsbetjentene permanent skal overtage politiopgaver, understreger Søren Espersen.

Regning for skudangreb rammer fartkontrol i Nordsjælland
Regning for skudangreb rammer fartkontrol i Nordsjælland

Regeringen vil bruge 50 millioner ekstra på politiet i år
Regeringen vil bruge 50 millioner ekstra på politiet i år

En af de opgaver, der er blevet nævnt som en mulig opgave for fængselsbetjente, er at passe landets fotovogne. Men netop fotovognene burde ifølge Søren Espersen afskaffes.

- Jeg synes, at fotovognene, som politiet bruger en masse mandskab på, skal afskaffes og erstattes af stærekasser, lyder det fra Søren Espersen.

Det danske politi har den seneste tid været presset - blandt andet på grund af skudangrebet i København i februar. Til gengæld har fængselsbetjentene ikke lige så travlt, og netop derfor tilbyder de nu deres assistance.

Nu skal politibetjente registrere citronmåner
Nu skal politibetjente registrere citronmåner

Til efteråret skal der forhandles et nyt politiforlig på plads, og med de seneste udmeldinger tegner der sig efterhånden et politisk flertal for forslaget.

Både Liberal Alliance og Konservative bakker ligesom Dansk Folkeparti op omkring Socialdemokraternes forslag, hvilket tilsammen giver mere end de 90 nødvendige mandater.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx