Af - 07/05-17 16:04

Joachim B. skulle gætte, hvad en sosu-hjælper tjener: Det gik ikke så godtJoachim B. skulle gætte, hvad en sosu-hjælper tjener: Det gik ikke så godt

Joachim B. Olsen har ikke helt styr på, hvor meget en social- og sundhedshjælper tjener.

storybild

Joachim B. Olsen er folketingsmedlem for Liberal Alliance. (Billede: Scanpix)

Fagbladet FOA har bedt Liberal Alliances erhvervs- og finansordfører, Joachim B. Olsen, om at komme med et bud på, hvor mange penge en social- og sundhedshjælper tjener om måneden. Folketingsmedlemmet rammer dog en del forbi med sit bud.

Helt konkret har Fagbladet FOA, der udkommer til FOA's medlemmer, spurgt Joachim B. Olsen, om han kan sætte tal på, hvor mange kroner en social- og sundhedshjælper i gennemsnit tjener om måneden før skat og pension.

Hertil lyder Folketingsmedlemmets gæt på '30.000 kroner'.

Det svar er dog skudt noget forbi. Ifølge fagbladet ligger gennemsnitslønnen for en sosu-hjælper på 24.600 kroner om måneden - altså mere end 5.000 kroner mindre, end Joachim B. Olsen gættede på.

Joachim B. Olsen: Lotto er en skat for dumme mennesker
Joachim B. Olsen: Lotto er en skat for dumme mennesker

På spørgsmålet om, hvorfor Joachim B. Olsen gættede på 30.000 kroner i gennemsnitsløn, svarer politikeren - hvis far selv var social- og sundhedsassistent og mor sygeplejersker - følgende:

- Jeg tror, jeg tænkte på min far. Han var ansat som tjenestemand. Men pointen her er, at offentligt ansatte lønnes af kommuner, regioner eller staten. Og skal det offentlige betale mere i løn til en gruppe, skal pengene hentes et andet sted.

Han fortæller også, at han mener, lønniveauet er retfærdigt for sosu-hjælpere. Han kommer desuden ind på, hvordan han mener, et lønniveau kan påvirkes.

- Løn handler om arbejdskraftens værdi og afhænger af udbud og efterspørgsel. Er der brug for mere arbejdskraft inden for et område, hæves bunden. Får vi nye maskiner og ny teknologi, der gør det muligt at producere mere, presser vi også lønnen op, siger Joachim B. Olsen.

Til sammenligning fortalte Joachim B. Olsen tilbage i slutningen af 2014, hvor meget han tjener om måneden. Det gjorde han til Avisen.dk:

- Min indkomst som MF'er er offentlig. Min bruttoløn er cirka 55.000 kroner. Jeg mener, jeg får udbetalt cirka 33.000 kroner,« lød hans svar.

Det tal kan af flere årsager være et ganske andet i dag, men giver et meget godt fingerpeg om forskellen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Topforhandler skælder ud: Endnu et...
bt.dk
Tidligere DR-vært opdagede...
bt.dk
Mascha Vang og kæresten er tilbage...
bt.dk
Wozniacki viser klasseforskellen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx