Af - 18/05-15 06:22

SF: Fitnesscentre bør tvinges til dopingkontrolSF: Fitnesscentre bør tvinges til dopingkontrol

Mere end hver femte dansker, der går til fitness, træner i et center, der ikke lader medlemmerne dopingteste. Folk på steroider kan derfor gemme sig. SF vil kræve dopingkontrol

storybild

En lang række fitnesscentre dopingtester ikke sine medlemmer. Ifølge loven skal de have et klistermærke i døren om, at de ikke deltager i dopingkontrol. (Billede: Polfoto)

Mere end 150.000 danskere træner ifølge fitnessbranchen i dag i centre, hvor der ikke foregår dopingkontrol, fordi kontrollen er frivillig for centrene, der selv skal betale 6.000 kroner for to årlige besøg fra dopingkontrollen.

Ifølge formanden for Folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen, bør det være lovpligtigt for centre at lave dopingkontrol.

- Jeg mener ikke dopingbrugere skal have lov til at kunne gemme sig på centre uden kontrol. Doping er et stort problem, der kan give mænd varige skader. Jeg har selv haft en fætter, der har fået en blodprop på grund af flere års doping, siger retsordføreren.

I dag skal centrene selv sætte et klistermærke i døren om de foretager dopingkontrol. Men om de centre, der ikke har kontrol, skilter med det, som loven kræver, vil hun nu bede om en redegørelse for hos justitsministeren.

Ifølge brancheforeningen for de fleste fitnesscentre, så afskrækker prisen nogle centre.

- Hvis man vil have en landsdækkende indsats i samtlige private fitnesscentre i Danmark, så skal politikerne tage ansvar og gøre det muligt, at samtlige af dopingkontrollens aktiviteter er finansieret via Tipsmidlerne, siger direktør Morten Brustad.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx