03/09-13 15:57; Opdateret: 03/09-13 16:13

Nu får dit barn snart homoer på skoleskemaetNu får dit barn snart homoer på skoleskemaet

Politikerne i Odense er nu klar til at vedtage et forslag om, at der skal undervises i homoseksualitet. Det sker efter en periode med hidsig debat om emnet.

storybild

Stig Elling og hans partner var et af de første homoseksuelle par, der blev viet. Nu er homoseksualitet tæt på at komme på skoleskemaet i Odense Kommune. (Billede: Polfoto)

Skal børn og unge undervises i forhold mellem mænd og mænd og kvinder og kvinder. Ja mener børn- ungeudvalget i Odense - de er klar til at vedtage forslaget efter en periode med hed debat.

Det skriver TV 2/Fyn.

Der har været en rasende debat i både fynske og landsdækkende medier efter socialdemokraten Tim Vermund foreslog obligatorisk seksualundervisning i homoseksualitet i de odenseanske skoler.

Men nu ser det ud til at blive en realitet efter dagens møde i børn- og ungeudvalget.

- Jeg kan konstatere, at der er et flertal for at det her bliver en fast del af seksualundervisningen her i Odense. Det er jeg rigtig glad for, ikke mindst fordi vi oplevede de her reaktionære og middelalderlige holdninger omkring homoseksuelle sagde SFs Børn- og Ungerådmand Brian Dybro til TV 2/Fyn lige efter mødet.

Skarpe reaktioner Rådmanden hentyder til udbrud fra de to løsgængere Mohammed Mansour og Dahir Jama Roobleh i forbindelse med forslaget.

LÆS OGSÅ: Rød byrådspolitiker sammenligner bøsser med kameler

- Det er et rigtigt dårligt forslag. Vi muslimer er imod homoseksualitet. Vi skal ikke snakke om det. Det er væmmeligt, lød det fra Mansour, da forslaget blev stillet.

Enhedslidstens byrådskandidat Dahir Jama Roobleh kaldte forslaget en katatrofe, og det kom senere frem at han i 2012 havde sammenlignet homoseksuelle med kameler. Han har dog senere undskyldt sine udtalelser.

Ingen af de to er med i børn- og ungeudvalget, og ifølge Tim Vermund var der stor sympati for forslaget, der blev debatteret i en god og ordentlig tone.

LÆS OGSÅ: Minister raser over lokalpolitikers homo-udtalelser

Der tages endelig stilling til forslaget på det næste møde i børn- og ungeudvalget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx