19/07-17 13:36

Søren blev fejlopereret fatalt af to læger: To år efter får han stadig mad gennem en slange Søren blev fejlopereret fatalt af to læger: To år efter får han stadig mad gennem en slange

Sundhedsvæsenets disciplinærnævn udtaler kritik af to læger, der ikke handlede efter normal lægelig standard.

storybild

Arkivfoto (Billede: Thomas Lekfeldt)

43 årige Søren Rasmussen fra Nordfalstervar tæt på at miste livet og blev akut overført til specialister på Køge Sygehus efter en mislykket operation i tarmene den 6. juni sidste år. det skriver DR Sjælland.

Få uger efter lukkede Region Sjælland for akutte operationer på Nykøbing Falsters mavetarmkirurgiske afdeling i erkendelse af, at sygehuset manglede specialister og ledelse på afdelingen.

Og nu godt et år efter har Sundhedsvæsenets disciplinærnævn givet Søren Rasmussen ret i den klage, han indgav. De to læger i Nykøbing Falster, der operede ham handlede under normen for almindelig anerkendt lægefaglig standard, står der i afgørelsen.

Det er en klokkeren afgørelse, som Søren Rasmussen vil bruge til at søge erstatning fordi han formentlig aldrig kommer i arbejde igen:

- Jeg ender formentlig som førtidspensionist, siger Søren Rasmussen, der indtil operationen arbejdede som handicaphjælper. Jeg ville da meget hellere tjene mine egne penge. Så jeg mener det er rimeligt, at jeg bliver tilkendt en erstatning fordi de to læger begik den fejl, at de ikke sendte mig videre til specialisterne i Køge.

Sygehusdirektør Arne Cyron beklager fejloperationen: - Vi har indskærpet overfor vores læger, at de altid skal sende patienter videre hvis de står overfor en opgave, som de ikke kan magte. Med det samme vi hørte om den her fejloperation lukkede vi for akut tarmkirurgi indtil der var ansat en ny kompetent leder og lægerne havde været på ekstra uddannelse i Odense. Det her må ikke ske igen, siger han til DR Sjælland.

Søren Rasmussen får i dag - mere end et år efter den fatale fejloperation al sin næring intravenøst via et kateter i brystkassen.

De to læger, der opererede ham, skar et stort stykke af tyndtarmen og satte den sammen med tyktarmen. Det får de kritik for i afgørelsen fra didsciplinærnævnet, der siger at det skulle de ikke gøre fordi han havde meget høje bakterietal. De skulle i stedet have anlagt en stomi så han kunne komme af med sin afføring.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skud affyret i boligområde
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx