Af - 19/01-16 13:35

29-årige Nikolaj: Jeg har adresse i hele verden29-årige Nikolaj: Jeg har adresse i hele verden

Nikolaj Astrup og hans kæreste har de seneste halvandet år boet til leje året rundt via Airbnb og har hele verden som deres hjem og arbejdsplads.

Bildstrecke im Grossformat »
Nikolaj Astrup er 29 år. Han har sammen med kæresten tilbragt det seneste halvandet år med at bo forskellige steder i udlandet via leje gennem Airbnb. Sidste år boede og arbejdede de i 10-11 lande. Blandt andet har de boet 40 dage i Marokko, tre måneder i Chile og fem måneder i Barcelona, fortæller Nikolaj Astrup. Billedet herover har Nikolaj taget på bjerget Montserrat lidt uden for Barcelona. Nikolaj Astrup og kæresten befinder sig i øjeblikket i Kuala Lumpur i Malaysia. Snart tager de videre til blandt andet Sri Lanka og Japan. "Et lille, gammelt hus, der er blevet renoveret i minimalistisk stil. De har endda et lille fælleskontor og en fin lille pool på den øverste etage", skriver Nikolaj Astrup på sin Instagram om det sted, han og kæresten har lejet sig ind i Kuala Lumpur. I 2015 har Nikolaj og kæresten tilbragt 219 nætter i lejemål, de har lejet gennem Airbnb. Den gennemsnitlige månedlige husleje har været $1171 - svarende til omkring 8.000 danske kroner. Det svarer nogenlunde til det samme beløb, de betalte til deres andelsbolig på Frederiksberg, som de nu har valgt at fremleje. Nikolaj anbefaler, at man ikke tager for mange korte ophold, da de er dyrere. Han mener selv, at han og kæresten lavede den fejl at have for mange 1-5 dages bookinger sidste år, da de boede i Europa. Det har været med til at bringe prisen for den månedlige husleje i vejret, da dagslejen er billigere, hvis man booker et længere ophold. Billedet herover er fra Nikolaj og kærestens tur til Rusland. Parret tilbragte to måneder i Chile, hvor Nikolaj arbejdede ti timer om dagen. Arbejdet er en nødvendig del for at kunne få økonomien til at hænge sammen på rejsen.

29-årige Nikolaj Astrup og kæresten tog for halvandet år siden en beslutning. De ville bo, rejse og arbejde rundt omkring i verden på ubestemt tid.

Før det havde de prøvet at bo et år i Kina, hvor hans kæreste havde studeret, men da opholdet var slut og kæresten var helt færdig med studierne, var de slet ikke færdige med at rejse.

- Vi besluttede os for, at vi gerne ville prøve at fortsætte med at arbejde og rejse. Men vi var trætte af alt besværet med kontrakt, el- og varmeregninger, stort depositum og køb af ting til lejligheden, fortæller Nikolaj Astrup til metroxpress via en skypeforbindelse fra Kuala Lumpur i Malaysia.

Derfor fik de en idé – de ville rejse verden rundt og ”hoppe” fra lejlighed til lejlighed og land til land, via Airbnb. På den måde fik de en masse nye oplevelser, samtidig med, at de slap de for den bindende kontrakt og for at skulle sende visakortet på overarbejde i den lokale IKEA.

Norge vil have indsigt i Airbnb-udlejeres indtægter
Norge vil have indsigt i Airbnb-udlejeres indtægter

- Sidste år boede vi i en 10-11 lande. Blandt andet har vi boet 40 dage i Marokko, tre måneder i Chile og fem måneder i Barcelona, fortæller Nikolaj, der mener, at Airbnb - i modsætning til hostels - blandt andet er en god måde at lære de lokale at kende på.

Pengene til at dække deres udgifter - der ifølge Nikolaj samlet ikke er større end de udgifter, de brugte i Danmark - tjener de ved at arbejde.

Heldigvis har både Nikolaj og hans kæreste haft god mulighed for at tage deres arbejde med rundt i kufferten. Nikolaj har startet sin egen virksomhed, Refuga, hvor han arrangerer rejser for andre iværksættere og har på den måde gjort sin passion til sit arbejde.

- Vi føler, vi får det bedste af to verdener, både det bedste karrieremæssigt og det bedste ved at rejse. Hvis du gerne vil være virkelig dygtig til noget i din virksomhed, kræver det selvfølgelig, at du kun gør det, men vi kan måske gøre begge dele 80 procent. Og i min verden giver det 160 procent i alt, fortæller han.

Airbnb eksploderer i Danmark
Airbnb eksploderer i Danmark

Der er selvfølgelig også udfordringer ved at være på farten det meste af året. Man får ikke set meget til familie og venner i Danmark, og de relationer, man opbygger undervejs er ofte er flygtige. Derfor er han også glad for, at han og kæresten rejser sammen, fortæller han.

Derudover kan det være en udfordring at balancere arbejde og oplevelser, når der ligger masser af eventyr og venter lige uden for computerskærmen, fortæller Nikolaj. Men det har stadig sine fordele at have hele verden som sin arbejdsplads.

- Alle dine sanser er skærpet, når du er ude. Hvis du har den samme vej på kontoret hver dag, og altid ser det samme, bliver du blind for det. Og jeg glæder mig, hver gang vi skal til et nyt sted, fortæller han.

Næsten hver tiende dansker har lejet feriehjem af private
Næsten hver tiende dansker har lejet feriehjem af private

- Hvad vil man sige til de beslutninger, man har taget, når man er 70? Det med at rejse, kommer vi aldrig til at fortryde, mener Nikolaj.

Nikolaj og kæresten planlægger at tilbringe langt størstedelen af 2016 på farten. Først vil de tilbringe nogle måneder i Asian, hvorefter de rejser til Europa hen over sommeren og siden videre til Afrika.

Du kan læse mere om Nikolaj og hans erfaringer som arbejdsnomade på hans blog, som du kan finde her.

LISTE: Her er de værste oplevelser med Airbnb
LISTE: Her er de værste oplevelser med Airbnb


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx