06/07-17 13:16; Opdateret: 06/07-17 14:00

Lars Løkke klapper i hænderne over EU-aftale med JapanLars Løkke klapper i hænderne over EU-aftale med Japan

København. Frihandelsaftaler er godt for Danmark.

storybild

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at de to kæmpeøkonomier EU og Japan torsdag er blevet politisk enige om principperne for en økonomisk og strategisk aftale, der indeholder frihandel.

Den politiske enighed betyder, at parterne er enes om principperne for frihandel, og at stridigheder mellem dem er fejet af bordet.

- Som en lille, åben økonomi står og falder mange danske arbejdspladser med, at vi åbner os mod hinanden og handler frit, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som forudser, at Danmark vil være en af de største vindere ved aftalen.

Da EU lavede en lignende aftale med Sydkorea, blev der skabt omkring 1000 job i Danmark. Statsministeren regner med, at gevinsten for aftalen med Japan bliver endnu større.

Dansk Industri har tidligere på året vurderet, at frihandelsaftalen kan få dansk eksport til at vokse med op til 70 procent.

- Aftalen mellem EU og verdens tredjestørste økonomi er også et vigtigt signal til resten af verden i en tid, hvor frihandlen er under pres, og flere lande tager skridt mod at lukke sig om sig selv, siger statsministeren.

- Jeg ser frem til at markere aftalen med premierminister Shinzo Abe, når vi mødes i København i næste uge.

Aftalens præcise detaljer er endnu ikke på plads.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespillerinde forsvarer forhold til...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
OB er tæt på afklaring: Det bliver en...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx