Af Lars Dinesen - 03/10-14 08:16

Patienter frygter dårlig behandling på supersygehusePatienter frygter dårlig behandling på supersygehuse

Danske Patienter er bekymrede over, om nye supersygehuse med færre sengepladser lever op til fremtidens krav.

storybild

(Billede: Polfoto/LAURIDSEN CARSTEN)

Flere ældre, flere kræftpatienter og flere mennesker med kroniske sygdomme vil presse hospitalerne i fremtiden, mener Danske Patienters direktør, Morten Freil, som derfor er bekymret over, at der skæres i sengepladserne på de nye supersygehuse.

- Vi frygter, at når vi nedlægger sengekapacitet nu, så får vi i fremtiden, som der også er i dag, overbelastning på de medicinske afdelinger, som går ud over behandlingen. Det betyder, at flere og flere vil opleve dårlig kvalitet, og at der sker fejl i behandlingen, siger han.

Bent Hansen: Kritik af supersygehuse er typisk dansk
Bent Hansen: Kritik af supersygehuse er typisk dansk

Jyllands-Posten skriver fredag, at patienter kan komme til at ligge på gangene på fremtidens såkaldte supersygehuse. Det er blandt andet lægernes advarsel, efter at stramme budgetter har tvunget flere regioner til at skære dele af de oprindelige planer for supersygehusene fra.

Ifølge Danske Patienter er planen, at sengepladserne skal reduceres med 20 procent.

- Det er fornuftigt nok at tænke på, hvordan mere af behandlingen kan foregå ude i patientens nærområde i stedet for på hospitalerne.

Koster liv: De danske hospitaler er stopfyldte
Koster liv: De danske hospitaler er stopfyldte

- Men inden vi nedlægger hospitalets pladser, skal vi opbygge kapacitet i patientens nærområde med telemedicinske løsninger og med kompetencer i kommunerne, der kan tage sig af borgerne i borgernes hjem, siger Morten Freil.

Han opfordrer til, at der nu bliver lavet en samlet plan, som går på tværs af kommuner og regioner, så man får opbygget den samlede kapacitet, der skal til for, at man kan behandle alle patienter.

Patient: Svært at have tillid til nyrekræftlæger
Patient: Svært at have tillid til nyrekræftlæger

I planen skal der tages højde for, at der kommer flere kronisk syge og ældre, mener han. Ifølge Morten Freil er der, alt efter hvordan man opgør det, omkring to millioner danskere, der har kroniske sygdomme.

- Det vil stige i fremtiden, og der vil være flere, der har flere kroniske sygdomme, som vil få et stort behandlingsbehov på tværs af specialer, og det vil lægge et pres på sygehusene, advarer han.

LÆS OGSÅ: Læge tiltalt for dna-af kendt klinik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiker vil gøre comeback i...
bt.dk
30-årig søn nægtede at flytte...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx