12/01-16 22:17

Støjberg ændrer smykkeforslag: Vielsesringe undtages heltStøjberg ændrer smykkeforslag: Vielsesringe undtages helt

Genstande med særlig affektionsværdi for asylansøgere fritages nu for beslaglæggelse. Flertal nærmer sig.

storybild

(Billede: Hougaard Niels)

For anden gang på mindre end en uge retter udlændingeminister Inger Støjberg (V) nu i regeringens meget omdiskuterede forslag om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande, herunder vielsesringe, hvis de er af høj værdi.

Fredag aften ændrede Støjberg forslaget, så der kun kunne beslaglægges vielsesringe og andre værdigenstande, hvis de havde en værdi til langt over 10.000 kroner.

Det fik Socialdemokraterne, Liberal Alliance og Konservative på banen med krav om ændringer, og nu justerer ministeren så yderligere i forslaget.

Det er nu helt udelukket, at politiet kan beslaglægge "genstande med en særlig affektionsværdi" - uanset værdien af de genstande.

Løkke: Smykkeforslag er det mest misforståede i historien
Løkke: Smykkeforslag er det mest misforståede i historien

- Forslaget til justering indebærer endvidere, at genstande med en særlig affektionsværdi helt undtages. Sådanne genstande kan for eksempel være vielsesringe, forlovelsesringe, familieportrætter, hæderstegn og lignende, hedder det i dagens ændringsforslag.

I sidste uge lagde Inger Støjberg op til, at værdigenstande med personlig affektionsværdi, som eksempelvis vielsesringe, kunne beslaglægges, hvis de var "væsentligt" mere værd end 10.000 kroner.

Der er ifølge DR Nyheders oplysninger flertal for de nye ændringer, eftersom både Socialdemokraterne og Konservative har accepteret ændringerne.

Regeringen lægger fortsat op til at lade politiet beslaglægge andre "genstande af større økonomisk værdi" over 10.000 kroner, men altså ikke, hvis disse genstande har en særlig affektionsværdi for den enkelte asylansøger.

Samtidig skal det være muligt for politiet at beslaglægge kontanter, hvis der er tale om beløb over 10.000 kroner.

DF underkender Støjbergs ændringer i smykkelovforslag
DF underkender Støjbergs ændringer i smykkelovforslag

Regeringen vil i forlængelse af lovforslaget, der førstebehandles onsdag, udarbejde en vejledning til de betjente, der skal stå for eventuelle beslaglæggelser, om hvordan de skal håndtere de nye regler.

Vejledningen bliver lavet i samarbejde med Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen.

Formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt har tirsdag ingen kommentarer til den nye opdatering af lovforslaget.

Han henviser til et høringssvar til det originale lovforslag, hvor forbundet efterlyste mere klarhed og retningslinjer til betjentene.

I høringssvaret skriver Politiforbundet blandt andet, at "anvisningerne i selve lovforslaget, med hensyn til hvilke effekter som bør tages i bevaring med henblik på beslaglæggelse, og hvilke effekter som ikke kan gøres til genstand for beslaglæggelse, er ganske få".

LÆS OGSÅ: Støjberg tredobler beløbsgrænse i smykkeforslag

LÆS OGSÅ: Smykkelov skal præciseres

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Brand i ejendom i København: Bygning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx