Af - 27/10-15 12:49

\"Nogle asylansøgere misforstår pigers signaler"

Norske asylansøgere undervises i, at det ikke er en invitation til sex, at en pige går alene hjem i en kort kjole

storybild

Norske asylansøgere undervises i nordisk seksualmoral for at minimere antallet af voldtægter. Nogle forstår ikke norske pigers signaler. (Billede: Polfoto)

I 2009 var den norske by Stavanger plaget af hele 23 overfaldsvoldtægter eller forsøg, hvor flygtninge stod bag de fleste. Det fik den norske regering til at lave en brochure til samtlige asylansøgere.

Et par år efter begyndte Hero Kompetance, der driver 34 asylcentre i Norge, også at lave et fem timers frivilligt kursus for at forhindre overfaldsvoldtægter og forklare, at det er helt almindeligt at møde piger i korte kjoler, der drikker - men at det ikke er invitation til sex.

“De fleste introprogram tager det her emne op som et særlig kursus for asylansøgere for at forebygge voldtægter. Vi taler om holdninger til sex og gennemgår de norske love. Nogen asylansøgere tror, at Norge er et meget frit land, når det gælder sex, og misforstår pigernes signaler om, at det, at de går i let tøj også giver lov til mere,” siger Linda Hagen, der leder Hero Kompetance i Stavanger.

Kurser har i Norge vundet priser, fordi de tager et vigtigt tabu op i integrationen og forsøger at løse det. I både Danmark og Norge er indvandrere voldsomt overrepræsenteret i blandt sigtede og dømte i voldtægtssager.

De deler på kurserne de tilmeldte op i mande- og kvindekurser, der hver især tager fem timer. Mange deltagere har mange spørgsmål til emnet.

“Det handler meget om at forstå norsk kultur og spejle de uudtalte leveregler vi har,” siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx